Kerbela’yı anma ve anlama

Çerkezköy Müftülüğü bu yıl ilk kez Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında ‘Kerbelayı Anma ve Anlama’ adı altında bir program düzenleyecek.

Çerkezköy 5.12.2012 20:31:00 0
Kerbela’yı anma ve anlama
 İLK KEZ DÜZENLİYORUZ
Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, Muharrem ayı dolayısıyla camilerde özellikle vaaz konuları olarak ehlibeyt sevgisinin ele alındığını, Kuran kurslarında da aşure programlarını düzenlediklerini belirtti. Müftülük olarak bu tür etkinlikler çerçevesinde, Aile-İrşad ve Rehberlik Bürosu tarafından ‘Kerbelayı Anma Ve Anlama Programı’nı Çerkezköy’de ilk defa düzenleyeceklerini belirten Şahin, “Programımıza Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı’nı da davet ettik. İlçe vaizimiz Gülsüm Soydan hocamız bu programda bir konferans verecek. Programımız, ilçemizde bulunan Lemar Düğün Salonu’nda, 10 Aralık Pazartesi günü saat 19.30’da başlayacak. Geniş katılımın olmasını umduğumuz programa bütün Çerkezköy halkını davet ediyoruz” dedi.
 

FARKLILIKLAR SİZİ BİRBİRİNİZE DÜŞÜRMESİN

Kerbela Hadisesinin günümüz insanına bir ders verdiğini ifade eden Şahin, “Ey İslam Alemi, Ey Müslüman Türk Devleti, Kerbela’da Müslüman Müslüman’ın kanını dökmüştür. Bu olayı andıkça ve hatırladıkça içimiz kan ağlar. Müslümanlar, birlik ve beraberliğimizin kıymetini bilin. İman dışındaki detaylar, farklılıklar sizi birbirinize düşürmesin. Günümüzün fitnelerine karşı uyanık durun. Alevisi, Sünnisi hepiniz temelde birsiniz. Ellerinizi ellerinize, gönüllerinizi gönüllerinize yaklaştırın, birbirinize kardeş gibi sarılın, üzerinizden oyun oynamak isteyenlerin oyununa gelmeyin” diye konuştu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10