Tarihi eser meclisten geçmedi

Karaağaç Belediyesi Aralık ayı meclis ikinci oturumu dün Özkan Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Fatih Mahallesi 314 ada 5 parselde imar planında kültürel tesis alanı olarak ayrılan alanın bir

Kapaklı 7.12.2012 19:52:00 0
Tarihi eser meclisten geçmedi

 Karaağaç Belediyesi 2012 yılının son toplantısını dün saat 10.00’da gerçekleştirdi.

 

KOMİSYON REDDETTİ

Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında gerçekleştirilen Aralık Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunda, bir önceki toplantıda komisyonlara havale edilen gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Meclis Üyesi Şahin Salgar’ın katılmadığı toplantıda ilk olarak Fatih Mahallesi 314 ada 5 parselde imar planında kültürel tesis alanı olarak ayrılan alanın bir kısmının belediye hizmet alanına dönüştürülmesi ile ilgili imar plan tadilatı yapılması konusunda komisyon kararı görüşülürken, ilgili gündem maddesinin komisyon tarafından reddedildiği belirtildi.
 

NEDEN REDDEDİLDİĞİNİ ANLAMADIM

Komisyonun red kararına sinirlenen Başkan Özkan Yücel, komisyonun bu maddeyi neden reddettiğini anlamadığını belirterek “Eski tarihi eser camisinin yapılması bölgedeki ilk kültür tesisi olacaktı. Bunun yapımını biz değil vakıflar üstlenecektir” dedi.
 

ÖNCE İHTİYAÇLARI TAMAMLAYALIM

Başkan Özkan Yücel’in komisyonun kararını etkilediğini belirten Yılmaz Mert de, komisyonun bu kararı aldığını ifade ederek “Karaağaç’a yapılması gereken köprü nerede? İlk önce belediye olarak ihtiyaçları tamamlayalım ki, ondan sonra bu işleri gerçekleştirelim. Karaağaç Belediye olarak meclisten geçen hangi maddeyi uyguladık?” diye konuştu.
 

BAŞKAN VE MECLİS KARŞI KARŞIYA GELDİ

Toplantıda zaman zaman ortam gerilirken, alınan kararların uygulanmadığı şekildeki eleştirilerek cevap veren Özkan Yücel, “Ben şahsım adıma Karaağaç’a yapılması planlanan liseye bin 500 TL yardım yaptım. Yardım yapmayan Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar 1 ya da 5 TL yardım yaptıktan sonra gelsin beni eleştirsin” dedi. Yapılan oylamada meclisin red yönünde aldığı karar Özkan Yücel’in oyuna karşılık oy birliği ile meclis tarafından kabul edildi.
 

PARK ALANININ BİR KISMI DİNİ TESİS ALANI OLDU

Toplantıda daha sonra 250 ada 4 parselde ve 256,257,248,245 adalar arasında imar plan tadilatının yapılması ve Gazi Osman Paşa Mahallesi 250 ada 4 parselde bulunan imar planında dini tesis alanı olarak ayrılan alanın park alanına ve Turgut Reis Caddesi üzerinde bulunan 256,257,248,245 nolu imar adaları arasında kalan park alanının bir kısmının dini tesis alanına dönüştürülmesi konusunda komisyon kararları görüşüldü. Komisyonun uygun gördüğü 2 madde meclis tarafından da oy birliği ile kabul edilirken, Kazım Karabekir Mahallesi’nde bulunan 385,380,364 nolu adaların dini tesis alanına dönüştürülmesi de komisyon ve meclis tarafından oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı.
 

DİLEKÇELERLE İLGİLİ KARARLAR GÖRÜŞÜLDÜ

İlgili gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen dilekçelerle ilgili komisyon kararlarının görüşülmesine geçildi. Gazi Osman Paşa Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Camii Yaptırma Yaşatma Derneği’ne seyyar tuvaletin zimmet karşılığında verilmesi komisyon ve meclis tarafından kabul edilirken, Karaağaç Atatürk İlköğretim Okulu ve Merkez İlköğretim Okulları’nın her ikisinin de çevre aydınlatmasının yapılması, Çerkezköy Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ne belediye bütçesinden sadece alarm sistemi yapılması da komisyon ve meclis tarafından kabul edildi. 
 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Meclis toplantısında son olarak Yanıkağıl İlköğretim Okulu’nun 40 kiloluk boya ihtiyacı ile 2012 mali yılı tahmini gider bütçesinin 5393 sayılı belediye kanunun 61.maddesi ile 5018 sayılı kamu mali yönetimi kontrol kanunun 13.maddesine göre belirtilen ilkelere göre kalemler arası aktarma yapılması konusu görüşülerek komisyonun aldığı kararlar meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.
 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10