Bugün etle tırnak gibi yan yanayız

Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, Dernek Başkan Yardımcısı Tarık Çimen ve dernek üyesi Binali Etyemez ile birlikte dün saat 14.40’ta Tekirdağ Valisi Ali Yerl

Çerkezköy 7.12.2012 19:52:00 0
Bugün etle tırnak gibi yan yanayız
TEŞEKKÜR ETTİ
Boztepe, dernek tarafından düzenlenen programa katılımlarından dolayı Vali Ali Yerlikaya’ya teşekkür etti. Ziyaretle ilgili açıklama yapan Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, geçtiğimiz hafta Ehl-i Beyt Dergahı’nda düzenledikleri Kerbela’yı anma programına katılan Vali Ali Yerlikaya’ya aide-i ziyarette bulunduklarını ifade etti.
 

SÜNNİ’Yİ ALEVİ, ALEVİ’Yİ SÜNNİ YAPMA GAYEMİZ OLMADI OLMAYACAK

Yüzyıllardır Kerbela’nın anlatıldığını, yıllardır da anma programı düzenleme gayreti içinde olduklarını ifade eden Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, düzenledikleri anma programına ilk defa devletin en tepesindeki temsilcisinin katılmasının kendilerini onurlandırdığı gibi gururlandırdığını ve aynı zamanda umutlandırdığını ifade etti. Birbirlerini farklı gibi görenler bugün etle tırnak gibi yan yana, iç içe ve can canadırlar. Bu samimi ortam 3 yıl önce Hazreti peygamberin Torunu Hz. Hüseyin ve yarenlerinin şehadet günü olan Aşura Günü Programında derneğimiz tarafından Çerkezköy’de başlatıldı. Uzun yıllardır Anadolu’da, yüzyıllardır var olan birliktelik zaman içerisinde dış mihraklar tarafından farklı lanse edilmesi sonucu Aleviler ile Sünniler düşman iki mezhepmiş gibi gösterilmeye çalışıldı. Alevilikte de Sünnilikte de Allah’a kulluk, Kuran’a ve Ehl-i Beyte tabi olmak vardır. Ne bir Sünni’yi Alevi yapmak, ne de bir Aleviyi Sünnileştirmek gibi bir gayemiz olmadı ve asla da olmayacak” dedi.
 

ÜLKEMİZ İÇİN UMUT VERİCİ BİR DAVRANIŞ

Çerkezköy’de başlatılan bu birlikteliğin, bu milletin birlikte bilinçlenmesi, birlikte ağlaması, birlikte hüzünlenmesi olduğunu ifade eden Boztepe “Anma programımıza katılan Vali Ali Yerlikaya’yı ziyaret ederek hem kendisine teşekkür ettik hem de dernek ve Ehl-i Beyt Dergahı ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Valimizin samimi gayretleri inanıyorum ki sadece Tekirdağ için değil, ülkemiz için de umut verici bir davranış” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10