Kerbela tüm İslam aleminin ortak acısıdır

Çerkezköy Erenler Cemevi tarafından Aşure Günü etkinliği düzenlendi. Tekirdağ’ın da aralarında bulunduğu 13 ilin Büyükşehir statüsüne alınmasının ardından Tekirdağ’daki yönetici

Çerkezköy 9.12.2012 19:09:00 0
Kerbela tüm İslam aleminin ortak acısıdır
ORUÇ TUTARAK KURTULUŞA ERDİLER
Saygı duruşu ve Erenler Cemevi Başkanı Müslime Çakan’ın selamlama konuşmasının ardından konuşan Alevi Dedesi Kemal Öztürk, Muharrem ayının Allah’ın ‘benim aylarım’ dediği haram aylardan biri olduğunu ifade ederek Bu aya karşı hürmette bulunmalıyız. Muharrem ayında pek çok peygamberimiz oruç tutarak kurtuluşa erdi. On muharremde yer gök yaratıldı. 10 muharremde Allah, Hz. Adem’in tövbesini kabul etti. On muharremde Hz. İbrahim Nemrut’un ateşinden kurtuldu, on muharremde Hz. Musa Kızıldeniz’i geçerek Firavun’dan kurtuldu, on muharremde Hz. Yusuf atıldığı kuyudan kurtuldu. Nuh tufanından sonra ilk yemek olarak aşure yemeği pişirilmiştir. Biz de aşure çorbası pişiriyoruz ve kurban kesiyoruz” dedi.
 

 

 

HİÇBİR CANLIYA ZARARI OLMAMIŞTI

Hz. İmam Hüseyin’in Kerbela’da şehit edildiğini anımsatan Öztürk “Hz. İmam Hüseyin’in hiçbir canlı mahlukata zararı olmamıştır. Peygamberin torunu, Hz. Ali’nin oğlu olduğu için Kerbela’da 72 şühedası ile birlikte Yezid tarafından şehit edildi. Bizler Peygamberin ve ehl-i beytin nurunun devamı olduğu için 10 günlük orucun sonunda yas orucu tutuyoruz” diye konuştu.
 

MAL, MÜLK İSTEMİYORUZ

Alevilerin bu ülkede yıllarca bazı sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Alevi Dedesi Kemal Öztürk “Bizler Hz. Muhammed, Hz. Ali ve ehl-i beyt sevgisinden ayrılmadık. Bizim vergilerimizle yapılan hizmetler bize geri dönmüyor. Bizler mal, mülk, farklı bir ülke istemiyoruz. Sadece ibadet yerlerimizin tanınmasını ve biz de o haklardan yaralanmak istiyoruz” dedi. Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin de Aleviler ve Sünnilerin kardeş olduğunu ifade ederek Bu gibi toplantıların, geçmişimizi irdelemek için değil, gelecekteki birlik ve beraberliğimizin sağlanmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Birbirimizi yakından tanımak açısından bu gibi toplantılar önemli bir fırsat. Ayrılmayı değil, beraber olmayı göstereceğimize, güçlü Türkiye’nin oluşmasına hep birlikte katkıda bulunacağımıza inanıyorum” dedi.
 
 

 

KERBELA ORTAK ACIMIZ

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da bu binanın temelini atarken, böyle geniş bir yelpazeye hitap edeceğini düşünmediklerini söyledi. Birlik olmanın önemine dikkat çeken Mandalı, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekküre etti. Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç da aşurenin içinde yer alan küçücük parçaların bir araya gelince anlamlı bir yiyecek olduğunu ifade ederek “Bizler de öyleyiz. Bizler aslında birer noktadan ibaretiz. Hepimizin kardeş olduğu bilinci ile yaşamanın çözümünü bulmalıyız. Bizler zaten bir arada yaşıyoruz” dedi. Programda son konuşmayı yapan Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan da Muharrem ayının İslam dininde çok önemli bir ay olduğunu belirtti. Kerbela Olayının tüm İslam aleminin ortak acısı olduğunu ifade eden Bayhan, “Aşure birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirecektir” dedi.
 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Dün saat 13.00’da Trakya İplik arkasındaki Erenler Cemevi’nde düzenlenen etkinliğe Çerkezköy Kaymakamı AyhanBayhan, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Büyükyoncalı Belediye Başkan Vekili Şükriye Can, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, İl Genel meclis Üyeleri Sami İkizler, Nazmi Duygu, CHP Çerkezköy ve Kapaklı İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Erenler Cemevi Başkanı Müslime Çakan, Erenler Cemevi Alevi Dedesi Kemal Öztürk, Çorlu Cemevi Başkanı Muzaffer Birdal ile çok sayıda davetli katıldı. 

 
 

AŞURE VE KAVURMA İKRAM EDİLDİ

Konuşmalar ve Alevi dedesi kemal Öztürk’ün aşure duasının ardından davetlilere, aşure, kavurma ve pilav ikram edildi.
 

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10