Ertem, Ordu’nun iddialarına açıklık getirdi

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun sel felaketinde çalışan vidanjörlerle ilgili iddialarına cevap verdi. Hangi vidanjörün, hangi firmaya ait olduğu

Çerkezköy 9.12.2012 19:09:00 0
Ertem, Ordu’nun iddialarına açıklık getirdi

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun sel felaketinde çalışan vidanjörlerle ilgili iddialarına cevap verdi.

 

ORDU’NUN İDDİALARINA CEVAP VERDİ

Mustafa Ordu’nun sel felaketinde çalışan 2 vidanjör için 190 bin TL fatura kesildiğini, sonra bu bedelin 150 bin TL’ye düşürüldüğünü iddia ettiğini anımsatan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Ordu’nun açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise yapılan açıklamaların aslı astarı olmadığını belirterek, ilçede 3 gün boyunca çalışan vidanjör sayısının iddia edildiği gibi 2 tane olmadığını, toplam 12 vidanjörün su çekme çalışmalarına katıldığını ifade etti.

ÇALIŞMALARDA 3 FİRMANIN ARAÇLARI YER ALDI

Kurban Bayramı öncesinde yaşanan ve Çerkezköy, Çorlu ve Saray’ı etkisi altına alan sel felaketinde Çerkezköy’de 3 firmaya ait 12 vidanjörün çalıştığını belirten Başkan Ertem, vidanjörlerin 3 gün boyunca çalıştığını ve toplam 566 sefer yaptığını söyledi. Selçuk Akbulut’a ait vidanjör firmasının 3 günde 3 araçla toplam 52 sefer yaptığını ve karşılığında kendilerine KDV dahil 30 bin 68 TL ödeneceğini söyleyen Ertem, Girgin Ticaret firmasına ait 2 vidanjörün 3 günde toplam 127 sefer yaptığını, bunu karşılığında KDV dahil 29 bin 972 TL fatura ödeneceğini, Yusuf Akbulut’a ait firmanın ise 7 vidanjörle 3 gün çalıştığını ve 387 sefer yaptığını, bu firmaya da KDV dahil 91 bin 332 TL ödeneceğini açıkladı. Ertem, “3 gün süren çalışmalarda 12 vidanjör çalıştı. 566 sefer yapıldı ve karşılığında da 151 bin 372 TL ödenecek” bilgisini verdi.
 

KAMUOYUNU YANILTMAYA ÇALIŞIYOR

Bu vidanjörlerin nerelerde çalıştığı, kaç sefer yaptığı, hangi firmalara ait olduğu, nerelerden su çektiği, nerelere boşalttığı gibi bilgileri,n kayıt adlında olduğunu ifade eden Ertem, Mustafa Ordu’nun kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını öne sürerek “2 vidanjöre 150 bin TL veriyorlar diyerek insanların kafasını karıştırmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu. 
 

BİZ DAHA FAZLASINI YAPTIK

Kurban Bayramı öncesinde Çerkezköy’de büyük bir felaketin yaşandığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Yaşanan afet sonucu ilçede büyük maddi zararlar oluştu. Tüm bunlara rağmen ilçede hayatın eskisi gibi olması için yapılan çalışmalar kapsamında hiçbir kurum ya da kuruluştan yardım talebinde bulunmadık. Tüm maliyetleri Belediye olarak biz karşıladık. Selzede vatandaşlara çeşitli yardımlarda bulunduk” diyerek, bunu aksi yönde açıklama yapanların siyasi çıkar peşinde koştuğunu öne sürdü.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10