Çöp alanındaki çalışmaları yerinde inceledi

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç Muratlı Caddesi üzerindeki rehabilitasyonu başlayan eski evsel katı atık düzensiz depolama alanında incelemelerde bulunarak çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi

Tekirdağ 10.12.2012 19:31:00 0
Çöp alanındaki çalışmaları yerinde inceledi
TEHLİKELİ VE TEHLİKESİZ ATIKLAR
1985 yılından itibaren Tekirdağ Merkez ilçeden çıkan katı atıkların, Zafer Mahallesi 2404 Ada 1 Parselde yer alan 95 bin 687 metrekarelik taşınmaz üzerinde gelişigüzel bir şekilde yani düzensiz olarak depolandığını anımsatan Dalgıç, bu katı atıklar arasında evsel atıklar, ambalaj atıkları, tıbbi atıklar, inşaat atıkları, lastikler gibi her çeşit tehlikeli ve tehlikesiz atığın yer aldığını ifade etti. 
 

BAKANLIKTAN 1 MİLYON TL HİBE

Evsel atıkların düzenli depolama tesisinde, hafriyat toprağı ve inşaat atıklarının ise izinli deponi alanlarında bertaraf edildiğini söyleyen Başkan Dalgıç, ayrıca tıbbi atıkların sterilizasyon tesisinde zararsız hale getirildiğini, ambalaj atıklarının geri dönüşüm tesislerinde değerlendirilerek, lastik, elektronik atıklar ve diğer özel atıkların Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yetkilendirilmiş firmalar tarafından ayrı toplanarak geri dönüşümünün sağlandığını ifade etti. Dalgıç “Belediyemiz bu faaliyetlerle yetinmeyerek yıllarca sızıntı sularının yeraltı sularını kirlettiği, yangınlarla şehrimizin üstünü bir sis bulutu gibi örten, kokusu ile çevre halkı rahatsız eden ve fare, sinek, haşere, köpek gibi birçok hayvanın üremesi ve besin kaynağı olan ayrıca kötü bir görüntü sergileyen vahşi depolama alanının rehabilitasyonunu gerçekleştirmek üzere faaliyete başladık” diyerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 1 milyon TL hibe aldıklarını ifade etti.  
 

YEŞİLLENDİRİLEREK ÇEVRESİ KAPLANACAK

Dalgıç, “Bu işlemler tamamlandıktan sonra sahanın ağaçlandırılması sağlanarak yeşillendirilecek ve saha çevresi çit ile kapatılacaktır. Böylelikle yeraltı ve yüzey sularının kirlenmesi önlenecek, çöp alanından çıkan gazların yangınlara yol açması engellenecek ve halkımız daha sağlıklı ve temiz bir çevreye sahip olacaktır” bilgisini verdi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10