Emanet ehline verilmeli

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, dün akşam saatlerinde alacakları dolayısıyla belediyeye icra takibi yapılan dosyalar hakkında yazılı açıklamada bulundu.

Çerkezköy 10.12.2012 19:34:00 0
Emanet ehline verilmeli
BELEDİYE BATAĞIN GÖBEĞİNDE
Çerkezköy Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, 33 dosyanın icra takibinde olduğunu iddia eden MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, “Sayısının daha fazla olduğu konusunda ciddi şüphelerimiz var. Yaptığımız ön çalışmada görebildiğimiz kadarıyla Belediye, borçlarından dolayı icra takibine giren dosyalar açısından batağın tam da göbeğindedir. İlk bakışta görünen 5 milyon 663 bin 688 TL tutarında borç aslı için icra takibi yapılmış. Borçlara 1 milyon 798 bin 346 TL gecikme faizi ödenmiş. Bu rakamlara devam eden mahkeme kararlarına göre belirlenecek gecikme faizi ilavesi de yapılacak” diye konuştu.
 

MECLİS ÜYELERİ KONUDAN HABERSİZ

İcra takibinde 500 TL den 926 bin 600 TL’ye kadar değişik tutarlarda borçlar bulunduğunu savunan Mustafa Ordu, “500 TL gibi küçük meblağlarda borçların ödenmeyerek icra takibine girmiş olmasının, ödeme zorluğundan çok, ilgisizlik ve takipsizlikten ya da borçluya karşı bir art niyetten kaynaklandığını düşünüyoruz. Bu tablo Çerkezköy Belediyesi’nin bilgi edinme yasası gereği istenen bilgileri gizleyerek vermemesinin gerçek sebebinin acı itirafıdır dedi ve iddia ettiği icra takibindeki borçlardan ne Demokrat Parti, ne Cumhuriyet Halk Partisi ne de AK Partili meclis üyelerinin bilgi sahibi olmadığını savundu.
 

İKİ ELİMİZ YAKALARINDA

Meclis üyelerinin oy birliği ile dört yıldır faaliyet raporu ve kesin hesapları kabul ettiğini belirten Ordu, bu durumun, söz konusu meclis üyelerinin belediyeye ve yasalara ne kadar uzak olduklarını gösterdiğini ifade etti. MHP’nin çabası sonucu vatandaşlardan gizlenen borç batağının açığa çıkarıldığını kaydeden Mustafa Ordu, “Takke düştü, kel göründü. İki elimiz yakalarındadır. Bu icra takibindeki borçların hesabını soracak ve haksız faiz ödemelerinin sorumlulara rücu edilmesi için yasal girişimlerde bulunacağız” şeklinde konuştu.
 

GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Belediyenin borçlarından dolayı icra takibindeki dosyalar kapsamında icra dairesinin hangi gayrı menkullere haciz koyduğunu merak ettiğini belirten MHP İlçe Başkanı Ordu, “Belediye hizmet binasında haciz var mı? Belediye garaj binasında haciz var mı? Vatandaşların tapularındaki belediye hisselerinde haciz var mı?” diye sordu. Ordu, soruların yanıtlanmaması halinde bilgi edindirme kanununun gereğini yapacaklarını söyledi.
 

BEDELİ YİNE VATANDAŞ ÖDEYECEK

Gizlilik ve bilgi kirliliğinin Çerkezköy Belediyesi’nde bir yönetim tarzı halini aldığını söyleyen Ordu, “Belediye başkanlığı bilgi edindirme kanunu gereği sorulan sorulara cevap vermiyorsa yasadan kaynaklanan bir sorun yoktur, tek gerekçe konu ile ilgili bilgilerin gizli kalmasının istenmesidir. Meclis üyeleri denetim görevini yapmamaktadır. Başkanın ve bürokrasinin yaptıklarından habersiz olarak faaliyet raporunu ve kesin hesabı oy birliği ile kabul ediyorlar. Alınan kararlar yakın gelecekte Çerkezköy’ü ciddi sorunlar ve yaptırımlarla baş başa bırakacaktır. Belediye yönetiminin görevlerini yapmamasının bedelini kesinlikle yine vatandaşlarımız ödeyecektir” açıklamalarında bulundu.
 

BAŞKAN YÜZÜNDEN KURAN’A KARŞI GELİYORLAR

Allah’ın faizi haram kıldığını anımsatan Mustafa Ordu, “Kur’an-ı Kerim’in birçok yerinde faiz alan da veren de uyarılmıştır. Bakara suresi 275.ayetinde ‘Faiz yiyenler kıyamet günü mezarlarında sar’a hastası gibi perişan kalkacaklardır’ buyruldu. Bundan sonraki ayet-i kerimede ‘Allah, faizi alan ve verenlerin mallarının hepsini yok eder, izini eserini de bırakmaz’ diye buyuruyor” dedi. Vatandaşların belediyeye olan yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve vergilerini ödediğini ifade eden Mustafa Ordu, “Seçimlerde kendi oyları ile seçtikleri belediye başkanı görevini yapamadığı için belediye borçları nedeniyle icraya düşmekte ve faiz ödemekteler. Vatandaşlar belediye başkanı yüzünden dolaylı olarak Kuran-ı Kerim’in buyruğuna karşı geliyorlar” iddialarında bulundu.
 

SORUMLULUK SEÇİM İLE BAŞLAR

Vatandaşların sorumluluğunun seçim tercihinden başladığını kaydeden Ordu, emaneti ehline vermek gerektiğini söyledi. "Allah, size emanet edilen şeyleri ehil olanlara tevdi etmenizi ve her ne zaman insanlar arasında hüküm verecek olursanız adaletle hükmetmenizi emreder. Allah'ın size yapılmasını tavsiye ettiği şey, mutlaka en güzeldir; Allah, kesinlikle her şeyi işitendir, görendir" ayetine vurgu yapan Mustafa Ordu, emanetin ehline verilmesinin, insana ve hayata yönelik hayırlı hizmetlerin sağlanması anlamına geldiğini ifade etti.
 

ACI AMA GERÇEK

Belediye Başkanı’nı ehil olmamakla nitelendiren Ordu, kendisinin bu nedenle görevini ve sorumluluğunu yerine getiremediğini savundu. Belediye başkanlığını vatandaşın alın teri karşılığı ödediği vergileri israf etmekle itham eden Ordu, “Acı ama gerçek. Camiye siyaset sokanlar dini referansları kullanarak vatandaşları kandırıyor. Biz bu konuda vatandaşlarımızı her zaman gerçekleri araştırıp ortaya çıkartarak uyardık. Yine yalnız gerçekler çerçevesinde uyarmaya devam edeceğiz. Tercih, hizmetinde olmaktan onur duyduğumuz büyük Türk Milleti’nindir” ifadelerini kullandı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10