“Ordu, bir Ali Ertem düşmanıdır”

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, gerek Altıntaş davasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Eren İşcan’ın mahkemeye sunduğu ek ifade, gerekse basında çıkan haberler doğrultusund

Çerkezköy 11.12.2012 19:56:00 0
 “Ordu, bir Ali Ertem düşmanıdır”

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, dün saat 15.30’da makamında düzenlediği basın toplantısında, Altıntaş davasına müdahil olacaklarını belirtti.

 

DAVAYA MÜDAHİL OLMAK İÇİN BAŞVURDUK

Eren İşcan’ın Altıntaş davasından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını anımsatan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Suçu ispatlanmamış hiç kimse suçlu değildir. Eren İşcan, tutuklu yargılandığı süre içinde mahkemeye şahsımı ve belediyemizi de ilgilendiren ek ifade sundu. Biz de Çerkezköy Belediyesi olarak davaya müdahil olmak için Cumhuriyet Savcılığı’na başvurduk” dedi. 
 

İŞCAN’IN İFADESİNE ULAŞTIK

Eren İşcan’ın mahkemedeki ifadesi ve yerel basında çıkan haberler üzerine konuya müdahil olduklarını belirten Başkan Ali Ertem, konuyla ilgili incelemelerde bulunduklarını ve akabinde Eren İşcan’ın mahkemedeki ifadesine ulaştıklarını kaydetti. İşcan’ın mahkemede, “İşcan’ın mahkemedeki ifadesine göre: İsmail Altıntaş, Atatürk Caddesi Uğur Dershanesi yanındaki arsasında işyeri yapmak istedi. Belediye çıkma dükkana izin vermediği için mahkemelik oldular. Bu nedenle devamlı görüştüğü ve samimi olduğu Mustafa Ordu’ya basın yolu ile Belediye Başkanı Ali Ertem’i karalayıcı ve iftira amaçlı haberler yapması, açıklamalarda bulunması için şirket kasasından 65 bin TL ödeme yapıldı” şeklinde ifade verdiğini belirten Ali Ertem, iddiaların bununla kalmadığını ifade etti.  
 

BELEDİYE İLE İLGİLİ BEYANLAR VAR

Eren İşcan’ın mahkemedeki ifadesinde İsmail Altıntaş’ın, yine Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir arsanın kamulaştırılması için belediyeyi mahkemeye verdiği şeklinde beyanlarının bulunduğunu söyleyen Ali Ertem, “İşcan’ın ifadesi şöyle devam ediyor: Mahkeme belediye ile Altıntaş’ın mahkemelik olduğu arsanın kamulaştırma bedelinin tespiti için bilirkişi tayin etti. Söz konusu bilirkişi heyetine 58 bin TL ödeme yapıldı. Bu ödeme karşılığında arsanın bedeli olduğundan çok daha yüksek gösterildi. Ayrıca işyerinde kullanılan altın ayar ölçme suları ve mihenk taşı da Mustafa Ordu’ya verildi. Bu olaydan sonra Mustafa Ordu’ya şirket kasasından peyder pey 350 bin TL ödendi” diye konuştu.  
 

EN AZ 3 DEMECİ VAR

Eren İşcan’ın bu açıklamaları üzerine davaya müdahil olduklarını söyleyen Ali Ertem, “Çıkma dükkan için beni ve belediyemizi karalayıcı haberler yapılması karşılığı Mustafa Ordu’ya verildiği iddia edilen 65 bin TL konusunun araştırılmasını istiyorum” dedi. Söz konusu olayın, bir önceki başkanlık döneminde gerçekleştiğini anımsatan Ertem, o dönemde Mustafa Ordu’nun konuyla alakalı olarak, belediyeyi karalamak ve baskı altına almak adına en az 3 demeci olduğunu belirtti.   
 

KAMU DAVASI AÇMAK İÇİN BAŞVURDUK

Ayrıca yine Eren İşcan’ın ifadeleri doğrultusunda İsmail Altıntaş’ın bilirkişilere verdiği iddia edilen 58 bin TL’nin de araştırılmasını isteyen Belediye Başkanı Ali Ertem, “Mustafa Ordu’ya peyder pey verildiği iddia edilen 350 bin TL hakkında da gerekli araştırmaların yapılmasını istiyoruz. Konunun incelenmesi ve gerçeklerin ortaya çıkması adına Cumhuriyet Savcılığı’na Kamu Davası açmak için başvurduk” dedi. 
 

GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR

Ortalama 10 günde bir basın açıklaması yapan Mustafa Ordu’nun, bu konunun gündeme gelmesiyle birlikte hemen her gün açıklama yapar olduğunu ifade eden Ali Ertem, “Her gün belediyemize ve şahsıma saldırır oldu. Bu şekilde, gündemi değiştirmeye çalıştığını düşünüyorum. Öyle ki son açıklamalarında bu kez Eren İşcan ve ailesi hakkında da açıklamalarda bulundu” dedi.
 

NEDEN MUSTAFA ORDU?

Mustafa Ordu’nun son basın toplantısında konuyla alakalı olarak, Eren İşcan’ın babası Ali İşcan ile İsmail Altıntaş arasında aracı olduğunu iddia ettiğini anımsatan Ali Ertem, “Neden bir başkası değil de Mustafa Ordu aracı oluyor? Bunu anlamak mümkün değil. Acaba bizim bilmediğimiz bir yerde kuyumculuk mu yapıyor? Yoksa kuyumcu malzemeleri tedarikçisi midir ki altın ayar ölçme suyu ve mihenk taşı karşılığında aracılık yapıyor” sorularını kamuoyunun vicdanına sorduğunu söyledi.       
 

HAKKIMDA 400 DEMEÇ VERDİ

Göreve başladığı günden beri Mustafa Ordu’nun kendisi hakkında en az 400 kez gazetelere karalayıcı amaçlı demeçler verdiğini kaydeden Başkan Ertem, “Elbette bir ilçe başkanı sorumluluğu altındaki tüm alanlarda kamuoyunu bilgilendirme hakkına sahiptir. Fakat benim hakkımda 400 kez haber yapılırken, diğer 4 belediye başkanı hakkında haber yapılmaması kendisinin bir ilçe başkanından çok, bir Ali Ertem düşmanı olduğunun göstergesidir” dedi.  
 

KAMUOYU BUNU YUTMAZ

Tüm açıklamaları, Eren İşcan’ın ifadeleri ve yerel basında çıkan haberler üzerine yaptığını söyleyen Başkan Ali Ertem, “Bundan sonrası Mustafa Ordu’nun yapacağı iştir. Suçsuzluğunu ispat etmelidir. Konuyu ört pas etmeye çalışmasını anlıyorum fakat kamuoyu bunu yutmaz” diye konuştu.  
 

KAMULAŞTIRMAYA KARŞI DEĞİLİM

Kendisinin de Çerkezköy Belediyesi ile İsmail Altıntaş’ın davalık olduğu arsanın kamulaştırılması taraftarı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, “Orada bir kavşak düzenlemesi yapılarak trafik daha da rahatlatılabilir. Fakat 180 metrekarelik arsaya 2010 yılında görevlendirilen bilirkişi heyeti 899 bin 300 TL, 2011’de görevlendirilen bilirkişi heyeti ise 1 milyon 124 bin TL kamulaştırma bedeli belirledi. Söz konusu alan yeşil alan. Orada bina yapılamaz. Bu nedenle belirlenen fiyatlar olması gerekenin 3-4 katı olarak hesaplanmış. Kamulaştırma yapılsın tabiî ki fakat gerçek bedeli hesap edilerek yapılsın” şeklinde konuştu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10