Tekirdağ Trak yerleşmesi ve Trak Tümülüsleri anlatıldı

Namık Kemal Üniversitesi Malkara Meslek Yüksekokulu tarafından Malkara MYO Konferans Salonu’nda “Tekirdağ Trak Yerleşmesi ve Trak Tümülüsleri” konulu seminer düzenlendi.

Tekirdağ 12.12.2012 19:47:00 0
Tekirdağ Trak yerleşmesi ve Trak Tümülüsleri anlatıldı
 
 
 
 
 
 GELECEĞE DÖNÜK TAHMİNLER YAPAN TEK VARLIK İNSANDIR
Konferansta konuşan Malkara MYO Müdürü Doç. Dr. Murat Taşan, insanın tarih bilgisinden ve tarih bilincinden soyutlanamayacağını ifade etti. Geçmişini bilen, merak eden, yanlış da olsa bilmeye çalışan, gelecek endişesi olan, geleceğe dönük bazı tahminler yapan, tek varlığın insanlar olduğunu belirten Taşan “Tarih bilinci vasıtasıyla insan, kendi hayatının ve tarihinin anlamını ve amacını soruşturmakta ve sorgulamaktadır. Tarih bilgisi ve tarih bilinci, geçmiş hakkında, doğru bilgilerle inşa edilen bir anlayışla geçmişi anlamaya ve geleceği de tasarlamaya çok büyük katkılar sağlamaktadır” diye konuştu. 
 

TRAK MEDENİYETİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Tekirdağ Emekli Müze Müdürü Arkeolog Mehmet Akif Işın da Trakya Bölgesi’ne adını veren Trak Medeniyetinin şehir yerleşmesi ve o döneme ait ev yapılarından, yaşayış tarzları ve kullandıkları araç gereçlere kadar ayrıntılı bilgiler verdi. Trakya Bölgesi’ndeki tümülüslerden ve özellikle Trak Medeniyetinin krallarından biri olan Kersepleptes’e ait olduğu belirlenen Karaevli Köyü yakınlarındaki Harekattepe Tümülüsünün arkeolojik kazı çalışmalarını ve bu kazı çalışmaları sonucunda elde edilen eserleri ve yine Kersepleptes’in oğlu olduğu belirlenen Teres’in Naip Köyü yakınlarındaki Naip Tümülüsünün kazı çalışmalarını görseller eşliğinde anlatan Işın, konferans sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı. Konferansın ardından günün anısına Malkara MYO Müdürü Doç. Dr. Murat Taşan, Mehmet Akif Işın’a plaket takdim etti.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10