Bankacılık dışı finans sektörü yasal çerçeveye oturtulacak

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Özlem Yemişçi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de onaylaması ile Resmi Gazete’de yayımlanmak Ã?

Tekirdağ 13.12.2012 21:41:00 0
Bankacılık dışı finans sektörü yasal çerçeveye oturtulacak
70 BİN MÜŞTERİYE HİZMET VERİYOR
Daha esnek ve daha müşteri odaklı bir yapıya sahip olan faktoring sektörünün bugün 79 şirketle KOBİ ağırlıklı olmak üzere 70 bin civarında müşteriye hizmet vermeye devam ettiğini ifade eden Yemişçi, “2012 yılı Haziran ayı itibariyle finansal sektör içinde en yüksek büyüme oranı yüzde 8,6 ile faktöring şirketlerinde gerçekleşmiştir. Sektörün aktif büyüklüğü 16,8 milyar liraya ulaşmış ve bir önceki yılın aynı dönemine göre kârını yüzde 41,8 oranında artırarak sektörün gün geçtikçe yeni girişler için cazip hale gelmiştir. Bankacılık dışı finansal sektörün işleyişinin yasal bir çerçeveye oturtulmasını sağlayacak bu kanun, sektöre faaliyetlerini etkin ve güvenilir bir şekilde yapma imkanı sağlayacak koşulları ve tekdüzeni getirecek, bu da sektörün gelişimini ve büyümesini destekleyecektir. Günümüzde fırsatları iyi değerlendiren ve riskleri iyi yöneten, verimliliğe, yenilikçiliğe, dayanışmaya ve ekip çalışmasına önem veren şirketler başarılı olacaktır” dedi.
 

HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİ

Yemişçi, Resmi Gazete ‘de yayımlanması ile yürürlüğe girecek olan Finansal Kiralama, Faktöring Ve Finansman Şirketleri Kanunu’nun herkese hayırlı olmasını temenni ederken, kanunun hazırlanmasında emeği geçenlere de teşekkür etti.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10