Sokak hayvanları sahiplenilmeli

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında Çerkezköy Belediyesi’nin, Trakya’nın en büyük ve en modern Hayvan Bakım Evi’ni inşa ettiğini söyleyen Sağlık İşleri Müdürü ve Veterine

Çerkezköy 13.12.2012 21:45:00 0
Sokak hayvanları sahiplenilmeli

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Şevket Halimoğlu, yaptığı açıklamada bölgede sokak hayvanları için yapılanlar ve yapılmayanlar hakkında bilgi verdi.

 

FAALİYETLERİMİZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Çerkezköy Belediyesi olarak 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında veterinerlik faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürdüklerini belirten Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü ve Veterineri Şevket Halimoğlu, “İlgili kanun kapsamında ilçemizde Trakya’nın en büyük ve en modern Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi inşa edildi. 8 bin metrekarelik alan üzerine İl Çevre ve Orman Bakanlığı’nın tip projesi olarak yapılan Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışı da 2 Temmuz’da gerçekleştirilmişti” diye konuştu.  
 

TÜM BELEDİYELER BU KANUNA UYMAK ZORUNDA

Tüm belediyelerin 5199 sayılı Hayvan Koruma Kanunu’na uymakla yükümlü olduğunu vurgulayan Şevket Halimoğlu, “Maalesef yıllarca Çerkezköy belde belediyelerinde söz konusu kanun çerçevesinde bir çalışma yapılmadı. 4 beldede de bugüne kadar bir Hayvan Bakım Evi inşa edilmedi. Bu durum, Çerkezköy Belediyesi’nin sokak hayvanların refahı için verdiği mücadelenin yetersiz kalmasına neden oldu” ifadelerini kullandı. Çerkezköy merkez ve belde belediyelerinin mücavir alanlarının bitişik olması nedeni ile sokak hayvanlarının sürekli hareket halinde olduğunu kaydeden Halimoğlu, yalnız Çerkezköy Belediyesi’nin gösterdiği çabanın sokak hayvanlarının refahı için yeterli olmayacağına vurgu yaptı.
 

KONTROL ALTINDA TUTMAK ÇOK ZOR

Sokak hayvanları popülâsyonunun kontrol altına alınmasının bu nedenle daha da zorlaştığını dile getiren Şevket Halimoğlu, “5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında, sahipsiz, güçten düşmüş, başıboş hayvanları bulunduğu ortamdan alarak Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getiriyoruz. Bakımları ve gerektiği takdirde tedavilerini yaptıktan sonra kısırlaştırıyoruz. Sonunda aşılanan sokak hayvanlarını işaretleyerek alındığı yere geri bırakıyoruz” şeklinde konuştu.
 

ALINDIKLARI YERE BIRAKILIYORLAR

 

Doğal ortamlarına geri bırakılan hayvanların daha sonra düzenli aralıklarla tekrar aşılanmak için Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirildiğini ve sürecin bu şekilde devam ettiğini ifade eden Halimoğlu, vatandaşların sokak hayvanlarını sahiplenmesi ile hem çevrenin hem de hayvanların güvenliğinin daha sağlıklı bir şekilde sağlanabileceğine dikkat çekti. 

 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10