Amaç hizmet mi kar yapmak mı?

AK Parti döneminde yapılan özelleştirmelerden birinin de halka kesintisiz, kaliteli, ucuz enerji sağlamak iddiası ile başlayan elektrikte yapılan özelleştirmeler olduğunu söyleyen CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Kö

Tekirdağ 14.12.2012 20:45:00 0
Amaç hizmet mi kar yapmak mı?

 Çerkezköy Haber – Camilerde yaşanan elektrik kesintilerini eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından cevaplanmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi sundu.

 

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞANDI

Halka hizmet vermesi ve kamunun ihtiyaçlarının temini için kurulan bazı kurumların özelleştirildiğini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, “Özelleştirilen bu kurumların bazı uygulamaları vatandaşlarınızın mağdur olmasına neden olmaktadır. Özelleşen müesseseler, kamu hizmetini arka sıralara atarak kar elde etmeyi birinci hedef olarak görüyor. Bu durum halka hizmet için var olan bu işletmelerin kamu hizmeti koşulunu unuttuğunu göstermektedir. Halka kesintisiz, kaliteli, ucuz enerji sağlamak iddiası ile başlayan elektrikte yapılan özelleştirmeler, maalesef bazı uygulamalarla halkta hayal kırıklığı yaratmıştır” dedi.
 

VATANDAŞ KARANLIKTA KALDI

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerine elektrik dağıtım işinin, yapılan özelleştirme ile TREDAŞ’a devredildiğini anımsatan Emre Köprülü, “TREDAŞ özelleştirmeden sonra sorumluluk sahası içerisinde kalan Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde kısa bir zaman içerisinde 8 bin 113 adet cadde, sokak ve meydan aydınlatmasını söktü. Bu konuda birçok mağduriyet oluştu. Köylerde ve şehirlerde yaşayan birçok vatandaşımızın yaşadığı bölgeler karanlıkta kaldı” diye konuştu.
 

CAMİLERDE NAMAZ KILINAMADI

Malkara’da birçok köyde yer alan camilere TREDAŞ tarafından on binlerce lira ceza kesildiğini söyleyen Köprülü, “Edirne Keşan’da da bir cami elektrik borcunu ödemedi diye elektriği habersiz bir biçimde kesildi. Camide elektrik olmadığı için vatandaşlar namazını dahi kılamadı. İbadethanelere yüksek para cezaları vermek ya da habersiz elektriğini kesmek kamu hizmetini hedef alan bir kurumun yapmaması gereken işlerdir” ifadelerini kullandı.
 

KAÇ İBADETHANEYE CEZA KESİLDİ?

Tüm bu gelişmelerin AK Parti’nin kurumları satıp para kazanmak amacıyla yaptığı özelleştirmelerin vatandaşı nasıl mağdur ettiğini ortaya koyduğunu söyleyen Köprülü, Bakan Yıldız’a “Elektrikte hizmetlerinin özelleştirme sonrası, yaşanan bu gelişme ve uygulamaları kamuya hizmet kıstası ile bağdaştırabiliyor musunuz? TREDAŞ’ın sorumluluk sahasında kaç ibadethaneye ceza kesilmiş, kaç ibadethanenin elektrikleri kesilmiştir? Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde önceki uygulamalarla elektriği kesilen cadde, sokak ve meydan aydınlatma direklerini yeniden faaliyete geçirecek misiniz? TREDAŞ’ın faaliyet bölgesinde kaç vatandaşımızın 2012 yılı içerisinde elektrik borcunu ödeyemediği için elektriği kesilmiştir” sorularını sordu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10