“Tekirdağ Belediyesi tarihinde ilk kez borçsuz”

Tekirdağ Belediyesi, belediye ile çalışan firmaların alacakları ve işçilerin ikramiyelerini ödeyerek tüm borçlarını ödedi.

Tekirdağ 20.12.2012 21:55:00 0
“Tekirdağ Belediyesi tarihinde ilk kez borçsuz”
TÜM BORÇLAR KAPATILDI
Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, tarihinin en büyük ihalesini gerçekleştirdiklerini, şehir içi ulaşımını 7 yıllığına toplam 24 milyon 603 bin TL’ye ihale ederek büyük gelir kazandıklarını ifade etti. Tekirdağ Belediyesi olarak, ihale bedelinin belediye hesabına yatırılmasının ardından hemen harekete geçerek, firmalara olan borçlarının tamamını ödediklerini ifade eden Dalgıç “Belediye bünyesinde çalışan işçilerin ikramiye bedelleri de hesaplarına yatırıldı” diye konuştu.
 

HALKI GURURUNU YAŞIYORUZ

Başkan Dalgıç, şehir içi toplu ulaşım ihalesini geçtiğimiz günlerde yaptıklarını anımsatarak “İhaleyi alan İlyas Küçükmidil 18 Aralık tarihinde ihale bedelini belediye banka hesabına yatırdı. Belediye olarak, firmaların mağdur duruma düşmemeleri için tüm alacaklarını hesaplarına yatırdık. İşçilerimizin birikmiş ikramiye alacakları vardı, onların tamamını da aynı gün içinde işçilerimizin hesaplarına ödedik. Tekirdağ Belediyesi tarihinde ilk defa borçsuz konuma geldi. Tekirdağ Belediyesi her geçen gün büyüyen ve gelişen yapısıyla, artık bir büyükşehir olmuştur” dedi. Bugün itibariyle Tekirdağ Belediyesi’nin yapılandırılmış ve her ay düzenli ödenen borçları dışında firmalara borcunun kalmadığını ifade eden Dalgıç, “Güçlü belediye kaliteli hizmet anlayışımızla Tekirdağ’a hizmet etmeye devam ediyor ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10