Postmoder özne ve temelleri anlatıldı

Namık Kemal Üniversitesi’nde “Mevcut Varoluştan Alternatif Varoluşa Dönüşüm Sürecinde Postmodern Özne ve Temelleri' konulu panel düzenlendi.

Tekirdağ 25.12.2012 00:10:00 0
Postmoder özne ve temelleri anlatıldı
PANEL DÜZENLENDİ
NKÜ Genç Edebiyatçılar Topluluğu ve Batı Dilleri Ex Libris Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği "Mevcut Varoluştan Alternatif Varoluşa Dönüşüm Sürecinde Postmodern Özne ve Temelleri" konulu panel önceki gün Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Panele NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Arslan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Boynukara, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Ateş, Alman Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şener Bağ, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İrfan Atalay, NKÜ Genel Sekreteri Tekin Yenigün, NKÜ öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.
 

POSTMODERNİZM ÜZERİNE DÜŞÜNENLER

Panelde Prof. Dr. Hasan Boynukara “Postmodernizm Üzerine Düşünceler, Modernizmden Postmodernizme” konulu sunumu ile edebiyat akımlarının gelişim sürecini irdeledi. NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İmran Gür, “Mevcut Varoluştan Alternatif Varoluşa Dönüşüm Sürecinde İnsan: Postmodern Özne Kimdir?” konusu üzerine düşüncelerini aktardı. Erzurum Atatürk Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Beşe de “Amerikan Tiyatro Grupları ve Postmodern Sahne Dili” konulu sunum gerçekleştirdi.
 

PLAKET SUNULDU

Fransız Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç Dr. Ali Tilbe ise, “Çağdaş Fransız Romanında Postmodern Özne ve Benli Anlatılar” konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Panelin sonunda Prof. Dr. Burhan Arslan, Prof. Dr. Hasan Boynukara’ya; Doç. Dr. Murat Ateş, Doç. Dr. Ahmet Beşe’ye; Doç. Dr. Şener Bağ, Yrd. Doç. Dr. İmran Gür’e; Yrd. Doç. Dr. İrfan Atalay ise Doç. Dr. Ali Tilbe’ye günün anısına plaket sundu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10