Bakan Dinçer’e engelli öğretmen atamalarını sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, engelli öğretmen alımı ile ilgili TBMM’ye soru önergesi sundu.

Çerkezköy 25.12.2012 00:11:00 0
Bakan Dinçer’e engelli öğretmen atamalarını sordu
TALEBİ REDDEDİLDİ
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), “engelli öğretmen atanması” isteğiyle TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvuruda bulunan bir öğretmenin talebini “öğretmenlik engelli tarafından icra edilemez” gerekçesiyle reddettiğini ifade eden Köprülü “ TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvuran ve bu konuda yardım isteyen vatandaşımıza MEB, tarafından verilen cevapta: “Geçmişteki uygulamalar öğretmenlik mesleğinin bedensel engeli bulunanlar tarafından icra edilebilecek mesleklerden olmadığını göstermiştir” denilmiştir. Büyük zorluklarla eğitimlerini tamamlayan ve meslek sahibi olmada kendilerine de fırsat tanınmasını isteyen engelli bir vatandaşımız “engelli öğretmen alımı yapılması” istemiyle TBMM Dilekçe Komisyonu’na bir dilekçe ile başvuruda bulunmuştur. Ancak MEB’den yapılan açıklamayla bu vatandaşımız hayal kırıklığına uğramıştır. Verilen cevapta MEB ; “Geçmişteki uygulamalar öğretmenlik mesleğinin bedensel engeli bulunanlar tarafından icra edilebilecek mesleklerden olmadığını göstermekte, bu nedenle, özürlü öğretmen istihdam edilemez” şeklinde son derece nesnellikten uzak, ayrıştırıcı, hor gören bir yorum yapma hakkını kendinde bulmuştur” dedi.
 

ENGELLİ ÖĞRETMENLER SIKINTIDA

En son 2010 yılında 'bedensel engelli öğretmen ataması' yapıldığı söylenen ve iki yıldır askıda olan atamalar sebebiyle engelli öğretmenlerin sıkıntıda olduğunu ifade eden Milletvekili Emre Köprülü “Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in engelli öğretmenlerin sorun yarattıkları ve uyum sorunu yaşadıkları için MEB’de görevlendirme yapmak istemediği de basına yansıyan haberler arasındadır. Kamuoyu öğretmen olmayı hak eden binlerce engelli öğretmenin atamayı hak etmişken, Bakan Dinçer’in bu tavrı konusunda açıklama beklemektedirler” dedi. 
 

BAKAN DİNÇER’E SORDU

Köprülü, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde “TBMM Dilekçe Komisyonu’na engelli öğretmen alımı konusunda başvuran ancak olumlu yanıt alamayan İsmail K. isimli vatandaşımıza öğretmen olamayacağı yönünde yaptığınız açıklamayı hangi kanun ya da yönetmeliğe dayanarak yaptınız? Öğretmenlik mesleğinin bedensel engeli bulunanlar tarafından icra edilemeyeceği yönünde bilimsellikten ve nesnellikten uzak bir yorum yaptığınız doğru mudur? 3 Ekim 2011 tarihli ve 28073 sıra sayılı Resmi Gazete de yayımlanan yönetmelik gereği engelli öğretmenlerin atamasının, yerleştirmesinin yapılması gerekirken ve geçmişte örnekleri varken böyle bir açıklama yapmanızın sebebi nedir? Göreve geldiğiniz günden bu yana,   engelli öğretmen ataması bekleyen kaç kişi vardır? Bunların kaçının talebi karşılanmıştır? 2002-2012 yılları arasında istihdam edilen engelli öğretmen sayısı kaçtır?” sorularını sordu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10