CHP’li kadınlardan Arınç’a tepki

Parti binasında basın açıklaması düzenleyen Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan Bülent Arınç’ın, Meclis'teki genel kurul toplantısında milletvekilleri için sa

Çerkezköy 25.12.2012 00:13:00 0
CHP’li kadınlardan Arınç’a tepki

 Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a genel kurulda sarf ettiği sözlerden dolayı tepki gösterdi.

 

“EVET UTANMALISINIZ”

Kadını sadece evde oturan, kocasına yemek yapan, itaat eden ve çocuk doğuran bir ‘nesne’ gibi gören zihniyetin, Meclis çatısı altında kabul edilemez bir eyleme imza attığını ifade eden İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan “Buna hakkınız yok. Her gün kadınların öldürüldüğü, tacizin, tecavüzün, ensestin arttığı, çocuk gelinlerin çoğaldığı AKP iktidarı döneminde kadın milletvekillimizin hak arama ve fikrini belirtme mücadelesi Meclis çatısı altında başka bir şiddet biçimine dönüşüyor. Arınç, Genel Kurul’da konuşan milletvekilimiz için evli çocuklu bir kadın böyle konuşamaz utandım diyor. Kadınlar ve kadın bedeni üzerinden siyaset yapmayı alışkanlık haline getiren zihniyet bir utanç ve yüz kızarması yaşayacaksa cinayetlerden, tecavüzlerden, kadının maruz kaldığı insan haklarını yok sayan uygulamalardan ve ortaya çıkan tablodan dolayı bunu yaşamalı. Evet utanmalısınız, evet yüzünüz de kızarmalı. Utancınız kadını yok saydığınız için, cinsiyetçi olduğunuz için kadını toplumsal yaşamın dışına iten zihniyetlerden dolayı olmalı. Utandığınızı ifade ederken söylediğiniz sözlerin bırakacağı etkinin bir utanç yarattığının farkında bile değilsiniz.” dedi.
 

“CHP’Lİ KADINLAR OLARAK KINIYORUZ”

Bülent Arınç’ın kullandığı dil ve cinsiyetçi söylemi ile bu utancı artırdığını söyleyen Çalışkan “Kadınlar evde, sokakta, işte şiddetin her türlüsü ile karşı karşıya gelirken, bu alanlara Meclis’i de ekliyorsunuz. “Yüce Meclis” çatısı altında çözüm bulunması gereken sorunlara yanıt arayacağınıza konuyu gene kadın bedenine getiriyorsunuz. Konuşulan konu bütçe ile ilgiydi değil mi? Söyleyecek sözünüz yoksa her zaman yaptığınız gibi kadın beden, organ, cinsiyet gibi vurgular ile toplumsal cinsiyet eşitsizliğine güç veriyorsunuz. Biz Çerkezköy Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak AK Parti’nin kadına bakışını Aylin Nazlıaka’nın şahsına ypılan çirkinliği kınıyoruz” diye konuştu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10