Yılmaz iddiaları yanıtladı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, Çerkezköy’de yayın yapan bir yerel gazetede yer alan haber ve iddialar üzerine dün saat 13.30’da sahibi olduğu Yurt Turizm’de basın açıkla

Çerkezköy 25.12.2012 00:13:00 0
Yılmaz iddiaları yanıtladı
İddialara cevap veren Yılmaz, “Şansımla ilgili yayınlanan yanlı ve kasıtlı haberi kınıyorum. Basın etiğinden yoksun biçimde, hakkımda kesinleşmiş hiçbir yargı kararı bulunmaksızın, kendisini yargı makamlarının yerine koyarak suçlu olduğum yönünde kesin ifadelerle habere başlık atıp kişilik haklarıma saldırıda bulunuldu” diyerek gazete yetkilileri hakkında 30 bin TL tazminat talebi ile dava açılması için başvuruda bulunacağını söyledi.  

 

ODA 4 KEZ DENETLENDİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda yolsuzluk ve zararlar ortaya çıktıktan sonra Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri tarafından ÇTSO’nun 4 kez denetlendiğini ve denetimler sonunda oda genel sekreteri hakkında yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını içeren 4 raporun Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaştığını söyleyen Yılmaz, Genel Sekreter Selma Uğurlu hakkında Çerkezköy Ceza Mahkemelerinde davalar açıldığını söyledi.

 

DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Rahmi Yılmaz, yaklaşık iki yıldır, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde bulunan soruşturmanın 3 savcı değiştirmesine rağmen, oda seçimlerine iki ay kala düzenlenerek, iddianamenin sayfa sayfa manşetlerde yer almasının düşündürücü olduğunu ifade etti.

 

İDDİALARI TEK TEK YANITLADI

‘Oda hizmet araçlarını kişisel işler için kullanarak odanın zarara uğratılması’na ilişkin iddiada bulunulduğunu ifade eden Yılmaz, “2011 Ocak ayına kadar odamızda hizmet aracı yoktu. 2 yıl boyunca bölge odalardan gelen davetlere (Çorlu, Malkara, Hayrabolu, Tekirdağ, Edirne, Adapazarı, Yalova) şahsıma ait 34 RY 184 plakalı otomobil ile defalarca gittik. Hiçbir seyahatte kilometre başına bedel alma hakkım varken tek kuruş dahi almadım. Ayrıca İstanbul Sanayi Odası ve İstanbul Ticaret Odası’na meclis üyeleri ile toplu ziyaretlerde bulunduk. Bu gezilere ortağı olduğum firmanın 20 kişilik minibüsü ile gidildi. Bununla ilgili odadan hiçbir ödeme talebimiz olmadı. Herhangi bir fatura da kesilmedi” açıklamasını yaptı.
 
SADECE BİRKAÇ KEZ KULLANDIM
“Makam ve hizmet aracı 2011 yılı Ocak ayının ilk haftasında geldi. 1 ay sonra odadaki aktif görevimden ayrıldım” diyen Yılmaz, bir aylık süre zarfında sadece bir kez şoför Yasin ve oda mali müşaviri Mehmet Ökçün ile birlikte oda işleri gereği Organize Sanayi Bölgesi’ne gittiklerini, bunun dışında makam aracına hiç binmediğini belirterek “Bunun dışında makam aracına hiç binmedim. Bu görevi kötüye kullanmaksa, doğrudur, kullandım, cezama razıyım” diye konuştu.
 

SUÇ DUYURUSU OLARAK KABUL EDİLMESİNİ BEKLİYORUM

Oda hizmet araçlarının şu anki kilometreleri ve iki yılda ne kadar yakıt harcadığı konusunda Oda Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever’in açıklama yapmasını isteyen Yılmaz, “Oto yol köprü ücreti olarak ne kadar ödendi? Başkan İstanbul Anadolu yakasındaki evine her ay kaç kez bırakıldı? Bu seyahatlerde kaç trafik kazası meydana geldi? Başkan yardımcısının toplantılara gelmesi için makam aracının gönderilmesi ve toplantıdan sonra başkan yardımcısının tekrar Saray’a bırakılması suretiyle oda aracının bu zamanlarda Saray’a 4 sefer (yaklaşık 100 km) yapmasının nedeni nedir?” sorularını sorarak bu sorulara da cevap beklediğini ifade etti.
“Odanın uğratıldığı trilyonlarca zarar ve yolsuzluklardan bunlara sıra gelmediği için bu hususlarda suç duyurusunda bulunmamış olabilirim” diyen Yılmaz, bu açıklamalarının savcılık tarafından suç duyurusu olarak kabul edilmesini beklediğini ifade etti.
 

SUÇ VARSA TÜM YÖNETİM ORTAKTIR

Hakkındaki “Adına gelen davetiyelere odadan çiçek gönderdiği”ne ilişkin iddiaları da yanıtlayan ÇTSO meclis üyesi Rahmi Yılmaz, “İddianamede çiçeklerin tümünün üzerine ÇTSO yazıldığı, şahsım adına gönderilmiş çiçeğin bulunmadığı belirtiliyor. Kaldı ki gönderilen çiçek faturalarının tamamı yönetim kurulu üyelerinin oy birliği ile ödendi. Ortada bir suç varsa, bütün yönetim kurulu üyelerinin bu suça ortak olduğunu savcının bilmesi gerekir” dedi.
 

KAPASİTE RAPORU VERMEK BENİM GÖREVİM DEĞİL

Kendisi hakkındaki iddialar arasında “Kapasite belgesi isteyen bazı firmalara belgelerinin verilmesini geciktirmek suretiyle görevi kötüye kullanmak” suçlamasının da olduğunu ifade eden Rahmi Yılmaz “”Kapasite belgesi vermek Genel Sekreter ve yeğeni Burak Cebeci’nin görevi. Benim böyle bir görevim yok. Eğer böyle bir gecikme yapılmışsa görevlerini kötüye kullanan onlardır. Bahse konu kişilerle aramızdaki husumeti sağır sultan bile duydu. Bu asılsız iddialar onlara aittir. Kaldı ki bir an böyle bir talimat verdiğimi kabul edelim, bu durumda suç olan emre uyarak kapasite belgesini geç veren genel sekreter ve yeğeni hakkında suç ortağı sıfatıyla Savcının niçin dava açmadığı da ayrıca merak konusudur” dedi.
 

GELİNİNİN ATANMASI İÇİN ANKARA’YA GİTTİ

“ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı başkanla birlikte, gelininin Ticaret Sicil Memurluğu’na atanması için 28 Temmuz 2011’de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İç Ticaret Genel Müdürü ile görüşmek üzere Ankara’ya gitti” diyen Yılmaz, “Şahsi amaçlı bu seyahatlerinde Ankara’ya gidiş dönüş uçak bilet bedeli (601 TL), aynı gün Hüsrev Restaurant’ta yedikleri yemek faturası (139 TL) ve İç Ticaret Genel Müdürlüğü’ne getirdikleri çikolata (49 TL) bedelleri odamıza ödetildi. Bu iddianamenin, husumetli bulunduğum bu kişilerin beyanlarına itibar edilerek hazırlandığı gayet iyi bilinmektedir” diyerek bu açıklamalarının da suç duyurusu olarak kabul edilmesini istedi.
 

UNUTTURMAYA ÇALIŞIYORLAR

“Bakanlık Müfettişleri tarafından açılan davaların kamuoyuna unutturulması amacı ile bu tür iddialar ortaya atıldı” iddiasında bulunan ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, Selma Uğurlu’nun 8 yıl boyunca Çerkezköy Ticaret Sicili memurluğu görevini bakanlığın uygun görüşü olmaksızın yetkisiz olarak yaptığını söyledi. Şirket kayıt ücretlerinin, kapasite ve bilirkişi belge bedelleri, meclisin belirlediği ücretlerden 8-10 kat fazla alındığını ve üyelerden gizlenerek 1 milyon 500 bin TL fazla tahsilât yapıldığını öne süren Yılmaz “Bakanlık tarafından bu paraların üyelere geri ödenmesi sağlandı. Selma Uğurlu, oda mevzuatına aykırı olarak üyelerden raportör ücreti adı altında 29 bin 174 TL aldı ve bu bedeli iade etti. Diğer yetkililerin “müşahit” adı altında aldıkları 30 bin TL odamıza geri iade edildi. 2006-2008 yıllarında odadan verilen kapasite, bilirkişi ve faaliyet belgelerinin bin 661’i karşılığında alınan ve kayıtlara yansıtılmayan 48 bin 837 TL belge bedeli oda veznesine yatırılmadı. Sondaj yöntemi ile incelenen firmaların 2005-2008 yılları arasında munzam aidatlarına esas teşkil eden matrah toplamlar, olması gereken toplamdan 2 milyon 258 bin 729 TL daha az oldu ve bu nedenle oda zarara uğratıldı” dedi. Yılmaz, Selma Uğurlu’nun, Kasım 2008’de düzenlenen aylık bordro incelendiğinde, hesaplamaların hatalı yapılması sonucu her ay bin 859,13 TL’lik fazla fark tespit edildiğini konularının kamuoyuna unutturulmaya çalışıldığını öne sürdü.
 

Haber Merkezi


0282 726 91 91
0282 747 65 10