Son noktayı siz koyacaksınız

Hizmet-İş Sendikası İstanbul 4 nolu Şube Başkanı Reşat Kaya, Çerkezköy Belediyesi’nde çalışan Hizmet-İş sendikasına üye işçilerle önceki gün saat 17.00’da Meclis Toplantı Salonu?

Çerkezköy 27.12.2012 21:49:00 0
Son noktayı siz koyacaksınız
ESKİ DEFTERLERİ KAPATTIK
İşçilerin yaklaşık 1,5 yıldır beklemede olduğunu belirten Hizmet-İş Sendikası İstanbul 4 nolu Şube Başkanı Reşat Kaya, “Eski defterleri kapattık. Aynı problemleri tekrar yaşamamak için önümüzdeki günlerde aranızdan 3 sendika temsilcisi seçeceğiz. Üyelerimiz, karşı karşıya kaldıkları her hangi bir olumsuzlukta temsilcilerimiz vasıtası ile bizimle irtibata geçebilecek” dedi.
 

SEÇİMLER 3 OCAK’TA

Sendika temsilciliği için herkesin aday olabileceğini söyleyen Kaya, “Benim tavsiyem, tuttuğunu koparan, çenesi güçlü, bilgisayar kullanmayı bilen kişiler aday olsun” dedi. Temsilci seçimleri 3 Ocak 2013 Perşembe günü 08.00-17.00 saatleri arasında Belediye Binası’nda yapılacak.
 

2,5 YILDIR ZAM ALAMIYORLAR

Belediye işçilerinin yaklaşık 2,5 yıldır zam almadan çalıştığına dikkat çeken Reşat Kaya, “İşçi kardeşlerimizin geriye dönük mağduriyetlerini gidermek adına Belediye Başkanı Ali Ertem ile görüştük ve yüzde 10 oranında iyileştirme zammı yapılmasına karar verildi. Bu zam mahkeme sonuçlanıncaya kadar geçecek tüm süreyi kapsayacak. Toplu İş Sözleşmesi’nin imzalanmasının ardından asıl mağduriyet hesaplanacak ve işçilere ödenecek” diye konuştu.
 

AN MESELESİ

Kesin yetkinin henüz taraflarına verilmediğini söyleyen Kaya, “Çerkezköy Belediyesi’nde 117 işçi çalışıyor. Bunlardan 90’ı Hizmet-İş Sendikası üyesidir. Bunun tespiti yapıldı. Kesin Yetki’nin tarafımıza verilmesi de an meselesidir” ifadelerini kullandı.  
 

SON NOKTAYI SİZ KOYACAKSINIZ

Bugüne kadar sendika olarak kendi başlarına hiçbir karar vermediklerinin altını çizen Reşat Kaya, “Yeni bir ‘Taslak’ hazırladım. Bugün bu taslağı birlikte inceleyeceğiz. Değiştirilmesini istediğiniz yerleri değiştireceğiz. Son noktayı siz koyacaksınız. Hazırlayacağımız taslak doğrultusunda işverenle masaya oturacağız. İşverenle yapacağımız hiçbir görüşmeyi sizin fikrinizi almadan karara bağlamayacağız” dedi.
 

KIDEM TAZMİNATI 60 GÜNDEN HESAPLANACAK

Yeni taslak hazırlanırken, işçilerin isteği üzerine eski taslağa büyük ölçüde sadık kalındığını ifade eden Kaya, “Eski taslakta yeni işe giren bir işçinin deneme süresi 2 ila 4 ay arasındaydı. Yeni taslakta bu süreyi 1 aya indiriyoruz. Askere giden işçilere 165 TL yardım yapılması belirtiliyordu. Bu yardımın ise 1 aylık maaş olarak uygulanmasına karar veriyoruz” dedi. Kıdem tazminatının eski taslakta 45 gün üzerinden hesaplandığını söyleyen Reşat Kaya, bu kalemin yeni taslakta 60 günden hesaplanacağını belirtirken, gece çalışma zam oranının da yüzde 10’dan yüzde 25’e yükseltildiğini sözlerine ekledi.
 

TABAN ÜCRET GÜNLÜK 90 TL

Yeni taslakta ücretler konusunda da değişiklikler yapıldığını kaydeden Kaya, “Taban ücreti 90 TL yevmiye + 30 kuruş da Kıdem Tazminatı olarak belirledik. 1. ücret zammında yüzde 20, 2. ücret zammında da yüzde 20 zam yapılmasını uygun gördük. İlk işe girişler 70 TL yevmiye ile başlayacak” dedi. Eski taslaktaki ‘Ağır Hizmet ve Kötü Koku Yardımı’ ibaresinin, ‘Sorumluluk Pirimi’ olarak değiştirildiğini söyleyen Reşat Kaya, bahse konu kalemden tüm çalışanların faydalanması gerektiğini ifade etti.  
 

HER AY 120 TL YAKACAK YARDIMI

Teknik hizmetlerde çalışan işçilerin yevmiyesinin yeni taslakta 66 TL’den 100’TL’ye yükseltildiğini kaydeden Reşat Kaya, “Fen İşlerinde çalışan işçinin yevmiyesi de yeni taslakta 82 TL’den 110 TL’ye yükseldi” dedi. Yemek parasının eski taslakta 132 TL olduğunu, yeni taslakta ise bu kalemi 250 TL olarak belirlediklerini söyleyen Kaya, ayrıca her ay 120 TL yakacak yardımı yapılmasına karar verdiklerini kaydetti. 
 

FARK OLMASIN

Yeni taslakta işçilere yazlık 250 TL, kışlık da 400 TL olmak üzere toplam 650 TL giyecek yardımı yapılmasına karar verdiklerini söyleyen Reşat Kaya, “Sosyal yardım paketini 44 TL’den 100 TL’ye yükselttik. Ayrıca belediyenin açacağı sosyal tesislerden de yüzde 50 indirimle faydalanılmasını uygun gördük. Doğum yardımını 165 TL’den bin TL’ye, evlenme yardımını da 385 TL’den 550 TL’ye yükselttik. Bu kalemlerde memur ile işçi arasındaki adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.
 

MAZERET İZNİ 86 GÜN OLSUN

Ramazan Bayramı için ilk yıl 400 TL, ikinci yıl 500 TL, Kurban Bayramı için ise ilk yıl 500 TL, ikinci yıl ise 600 TL yardımda bulunulmasının uygun olacağını belirten Reşat Kaya, “Yıllık izinleri ise 1-5 yıl arası çalışanlar için 24 güne, 5-10 yıl arası çalışanlar için 28 güne ve 10 yıldan fazla süredir çalışanlar için de 30 güne yükselttik” dedi. Kaya, 15 gün olan ücretsiz mazeret izninin de 86 güne çıkarılmasına karar verdiklerini söyledi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10