Vatandaş isyanlarda

Büyükşehir yapılanması kapsamında Çerkezköy’e bağlanan Kızılpınar Beldesi’nde bulunan Akşemseddin Mahallesi sakinleri bozuk yollardan ve çöplerinin uzun süredir toplanmamasından dolayı adeta i

Çerkezköy 27.12.2012 21:50:00 0
Vatandaş isyanlarda

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy’e bağlı Kızılpınar beldesi Akşemseddin Mahallesi sakinleri yıllardır bozuk olan yollar ve günlerdir toplanmayan çöplerden muzdarip olduklarını belirterek yetkililerden bahse konu problemleri en kısa sürede çözmesini istedi.

 

SOKAKLAR KOKUYOR

10 yıldır Kızılpınar’da ikamet ettiğini söyleyen Akşemseddin Mahallesi Çelikler Caddesi sakinlerinden Bayram Hasbal, “Bu mahalleye 4 yıl önce taşındım. Buraya geldiğimden beri herhangi bir yol çalışmasına şahit olmadım. Yollarımız her yaz toz toprak, her kış çamur içinde kalıyor. Çöpler düzenli olarak alınmıyor. Sokağımız pislikten kokar hale geldi” diye konuştu.
 

ÇAMUR İÇİNDE YÜRÜYORUZ

Akşemseddin Mahallesi sakinlerinden Fahrettin Turhanlı da çöp kamyonunun gelip gelmediğine dikkat etmediğini ancak yolların uzun süredir kötü durumda olduğunu belirtti. Akşemseddin Mahallesi sakinlerinden olan fakat ismini vermek istemeyen bir vatandaş ise, çöp kamyonlarının semtlerine yaklaşık 10 gündür uğramadığını belirterek, “Belediyenin çöp araçlarına mazot alacak parası mı yok acaba? Yollar adeta bataklık haline geldi. Ana caddelerde insanlar kuru zeminde yürürken, bu tarafta ise çamur içinde yürümek zorunda kalıyoruz” dedi. 
 

İNŞALLAH GELEN GİDENİ ARATMAZ

Kızılpınar Akşemseddin Mahallesi Ülkü Sokak’ta ikamet eden ve ismini vermek istemeyen bir çift ise yaklaşık 1 ay önce bölgede su hattı döşeme çalışmalarına başlanıldığını belirterek, “Hat döşendikten sonra abone bağlantıları yapılacağı, bozulan yolların da ancak 1,5 yıl içinde onarılacağı söyleniyor. Burası köy olsa, yollar da köy yolu diyeceğiz ama bu yollar köy yolundan da beter. Köy yolları buranın yolları yanında otoban gibi kalır” ifadelerini kullandı. Kızılpınar’ın Çerkezköy’e bağlandığını söyleyen Ülkü Sokak sakinler, “İnşallah gelen gideni aratmaz” diye dua ediyor.
 

NE ZAMAN FARKEDECEKLER

Aracı ile bozuk yollarda ilerlemeye çalıştığını söyleyen Akşemseddin Mahallesi Ülkü Sokak sakinlerinden Şenel Gözütok da yollarının içler acısı halde olduğunu kaydetti. Araçların bahse konu yollarda güçlükle ilerleyebildiğini söyleyen Gözütok, “Yolarımız bozuk. Sokağımız pislik içinde. Yetkililer bu sorunları ne zaman fark edecek?” dedi. 
 

CADDELER HER GÜN TEMİZLENİYOR

Vatandaşların yollar ve çöpler ile ilgili kendisine her hangi bir şikayette bulunmadığını söyleyen Akşemseddin Mahallesi Muhtarı Ahmet Milli ise, “Bozulan yollarla ilgili Kent Konseyi’nde Belediye Başkanı ile görüştüm. Kendisi su çalışmaları kapsamında kazılar yapıldığını, yapılan çalışmaların seçimlere kadar tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi” dedi. Belediyenin çöp araçlarının ana caddelerdeki çöpleri her gün düzenli olarak aldığını belirten Milli, “Fakat belediye araçlarının ara sokaklara girip girmediğini bilmiyorum” şeklinde konuştu.
 

Haber Merkezi


0282 726 91 91
0282 747 65 10