Çöp krizine başkan el attı

Gazetede çıkan haber doğrultusunda Akşemsettin Mahallesi sakinlerinin sıkıntılarından haberdar olduğunu belirten Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, problemleri yerinde inceledi. Bahse konu bölgede vatan

Çerkezköy 28.12.2012 19:53:00 0
Çöp krizine başkan el attı

 Çerkezköy Haber - Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Akşemsettin Mahallesi’nde yaşanan yol ve çöp krizine el attı.

 

HİÇBİR ŞİKAYET GELMEDİ

Akşemsettin Mahallesi’nde yaşanan yol ve çöp sorunun gazeteye yansımasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, “Akşemsettin Mahallesi ile ilgili çıkan haberden üzüntü duydum. Çünkü orada yaşayan halkımın bu sıkıntısından haberim yoktu. Belediyemize direkt olarak ya da muhtarlık vasıtası ile herhangi bir şikayet gelmemiştir. Yaşanan problemlerden gazetede çıkan haber sayesinde bilgimiz oldu” dedi.
 

GECE GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYOR

Akşemsettin Mahallesi’ne giderek sorunları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Sokak sakinlerinin sıkıntılarını dinledi. Korkmaz Sokak sakinlerinden 51 yaşındaki Enver Şengül, “Bu yolların çok daha önceki hallerini de biliyoruz. Başkanımızın yaptığı çalışmaları kimse inkar edemez. Yolların bozuk olmasının nedeninin altyapı çalışmaları olduğunun da farkındayız. Fakat tek isteğimiz çalışmalara hız verilmesidir” dedi. Sokaklarına günlerdir çöp aracının gelmediğini ifade eden Şengül, “Sokaklarımızın lambaları da yanmıyor. Geceleri sokaklarımızda göz gözü görmüyor. Gençlerimiz işine karanlıkta gidip geliyor” ifadelerini kullandı.
 

ÇÖP ARABASI SEMTİMİZE UĞRAMIYOR

66 yaşındaki Fatma Uzun ise daha önce sokaklarında bulunan büyük çöp konteynırının çalındığını belirterek, “Diğer sokaklarda ikamet edenler kapılarının önünde çöp konteynırı olmasını istemediği için çöp konteynırı yetersiz kalıyor. Çöp arabaları da günlerdir semtimize uğramıyor” dedi.
 

KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

Bahse konu bölgedeki yol sorununu kabul ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, “Yolların bozuk ve çamurlu olması şuan için doğal. Çünkü Akşemsettin Mahallesi’nde doğalgaz ve su altyapı çalışmaları devam ediyor. Halkımda takdir eder ki her nimetin bir külfeti vardır” dedi. Çalışmaların en kısa zamanda tamamlanacağını, ardından yol ve kaldırımların yenilenmesi için kolları sıvayacaklarını ifade eden Başkan Korkmaz, “Yol sorununu en kısa sürede çözüme kavuşturacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.
 

ARAÇ HER GÜN GELECEK

Mahalle sakinlerinin yaşadığı çöp probleminin de çözüleceğini söyleyen Başkan Faruk Korkmaz, “Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü’ne gerekli talimatları verdim. Bundan böyle çöp arabası her gün buraya uğrayarak çöplerinizi alacaktır. Bu konuda herhangi bir aksaklık yaşanırsa direkt olarak konuyu bana bildirin ki gerekli işlemleri yapabileyim” dedi.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10