Ebru sanatını Ebruşah yaşatacak

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi El Sanatları Usta Öğreticisi Gülhis Başaran, verdiği eğitimlerle Geleneksel Türk Ebru Sanatı’nı yaşatmaya devam ediyor. 2013 yılı Ocak Ayı’nda bu kez öğretme

Çerkezköy 30.12.2012 21:18:00 0
Ebru sanatını Ebruşah yaşatacak

 Çerkezköy Haber - Yaptığı çalışmalarla Çerkezköylü kadınlara örnek olan kadın girişimci Gülhis Başaran, 5 Aralık’ta başlayan Türk Ebru Sanatı kursunun son programının da tamamlandığını ifade etti.

 

130 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Ebruşah Sanat Atölyesi’nde 130 öğrenicin katılım belgesi almaya hak kazanarak kurstan mezun edildiğini söyleyen Gülhis Başaran, “Geleneksel Türk Ebru Sanatı kursumuz toplam 10 saat sürüyor. Ayrıca hafta sonları da günde 3 seans olmak üzere 6’şar kişilik gruplara özel eğitim de veriyoruz” dedi.
 

20 ÖĞRETMEN BAŞVURU YAPTI

Ocak 2013 itibari ile öğretmenlere de Geleneksel Türk Ebru Sanatı kursu verileceğini kaydeden Gülhis Başaran, “Kursumuza şuana dek 20 öğretmenimiz başvuru yaptı. Kayıtlarımız Ocak Ayı süresince devam edecek. 1 hafta süre ile günde 2 saat eğitim görecek olan kursiyerlerimiz, toplam 10 saat sürecek kur süresince 15 Ebru çalışması yapacak” diye konuştu.
 

ÜYELİK SİSTEMİNE GEÇECEĞİZ

Çerkezköy’de birçok yeniliği gerçekleştiren Gülhis Başaran bu kez de Ebruşah Sanat Atölyesi’nde ‘Üyelik Sistemi’ne geçerek bir ilke daha imza atacağını belirtti. Katılım Belgesi almaya hak kazanan öğrencilerin bundan sonra düzenlenecek olan 2., 3. ve 4. aşama programlara öncülük edeceğini söyleyen Gülhis Başaran, “Haziran Ayı sonunda atölyemizin etrafında oluşturacağımız sergide öğrencilerimiz kendi hazırladıkları ebru eserlerini sergileme imkanı bulacak” ifadelerini kullandı. 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10