Sorunsuz bir ‘Kızılpınar’ teslim alacak

Büyükşehir Kanunu kapsamında gerçekleşecek olan birleşmeden Kızılpınar’dan ziyade Çerkezköy’ün karlı çıkacağını ifade eden Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, “Ã

Çerkezköy 30.12.2012 21:42:00 0
Sorunsuz bir ‘Kızılpınar’ teslim alacak

 Çerkezköy Haber - Kızılpınar Belediye başkanlığı görevine Mart 2004’te başladığını söyleyen Faruk Korkmaz, “Ben ilk göreve geldiğimde Kızılpınar tam anlamıyla köy görünümündeydi. Suyu olmayan, altyapısı yetersiz, yeşil alan ve parklardan yoksun, okulu olmayan bir belde teslim aldım. Kısacası bizden önce Kızılpınar resmen kaderine terk edilmişti. Belediyecilik hizmetlerinden nasibini alamamıştı” dedi.

 

HİZMETİ TÜM MAHALLELERE GÖTÜRDÜK

Göreve gelir gelmez ilk iş olarak beldenin sorunlarını öncelik sırasına koyduklarını söyleyen Başkan Faruk Korkmaz, “Halkımızın birlik beraberlik içinde yaşayabileceği, insanların birbirine karşı saygılı olduğu, paylaşmasını bilen bir Kızılpınar inşa etmeyi hedefledik. Bu doğrultuda yapılacak çalışmalardan tüm mahallelerin eşit oranda faydalanması gerektiğine inandık ve belediye hizmetlerini tüm mahallelerimize eşit olarak götürdük” diye konuştu.
 

İLK İŞİMİZ SU SORUNUNU ÇÖZMEK OLDU

İlk iş olarak beldenin su sorununu çözüme kavuşturduklarını belirten Korkmaz, “Altyapı ve yol çalışmalarına da ağırlık verdik. Beldemizde çok sayıda park alanı oluşturduk. Eğitime verdiğimiz önemi beldeye kazandırdığımız bir ilköğretim okulu, bir Anadolu Lisesi ve bir de Endüstri Meslek Lisesi ile gösterdik. Camisi olmayan mahallelere camiler yaptık” dedi. 
 

VİCDANIM RAHAT

Kızılpınar’ın Çerkezköy’e bağlanmasını da değerlendiren Faruk Korkmaz, “Kızılpınar’ın Çerkezköy’e bağlanması tüm halkımızı olduğu gibi beni de derinden üzmüştür. Çünkü biz ilçe olmayı bekliyorduk. Fakat büyüklerimiz böyle uygun gördüler. İlçe olmak için çok büyük mücadeleler verdik. Bu anlamda vicdanım rahat” dedi ve birleşmenin hayırlı olmasını temenni etti.
 

ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLANDI

Çerkezköy’ün sorunsuz bir Kızılpınar’ı teslim alacağını ifade eden Korkmaz, “Kızılpınar’ın altyapıdan suya, eğitimden park alanlarına hazır bir mahalle olacağına inanıyorum” dedi. Büyükşehir Kanunu’nun çıkmasının ardından bazı hizmetlerde aksaklıklar olduğuna dikkat çeken Başkan Faruk Korkmaz, “Kanun elimizi kolumuzu bağladı. Kaynaklarımızı kullanamaz olduk. Bu nedenle hem belediyemiz hem de halkımız büyük zorluklar yaşıyor” şeklinde konuştu.
 

KAZANDIRDIKLARIMIZ ORTADA

Birleşmeden Kızılpınar’dan ziyade Çerkezköy’ün karlı çıkacağını söyleyen Faruk Korkmaz, “Sekiz yıl içinde Kızılpınar’a kazandırdıklarımız ortadadır. Çerkezköy Belediyesi, Kızılpınar’a kazandırdığımız Konferans Salonu, Kültür Merkezi, Düğün Salonu, Parklar, Halı Sahalar ve daha birçok projeden faydalanabilecektir” dedi.
 

ER DE OLURUZ KOMUTAN DA

Halk istediği sürece siyasi arenada olmaya devam edeceğini belirten Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, “Halkımız beni desteklediği sürece siyasetten kopmayacağım. Milletime hizmet etmekten her zaman gurur duydum” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanlığı aday adaylığı hakkında konuşmak için henüz erken olduğunu söyleyen Korkmaz, “Teşkilatımız ve Genel Merkezimiz bizden bu görevi üstlenmemizi isterse üzerimize düşeni yapmayız. Biz teşkilatımız için er de oluruz komutan da. Teşkilat ile birlikte hareket etmekten asla vazgeçmeyeceğim” açıklamalarında bulundu. 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10