Vikipedi’deki Çerkezköy verileri güncellendi

Çerkezköy’ün, internet ansiklopedisi olarak bilinen Vikipedi’daki bilgileri güncellendi. Vikipedi’nın hiç bir millet ya da devlete mal edilemeyeceğini söyleyen Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr

Çerkezköy 31.12.2012 20:32:00 0
Vikipedi’deki Çerkezköy verileri güncellendi

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi’nin, internetin en geniş kaynak sitelerinden biri olan ‘Vikipedi’deki bilgileri geçtiğimiz hafta itibari ile güncellendi. 

 

HERKES EKLEME YA DA ÇIKARMA YAPABİLİR

Vikipedi’nin, içeriği dünyanın her köşesinden gönüllü insanlar tarafından ortaklaşa hazırlanan açık kodlu, özgür, kâr amacı gütmeyen ücretsiz bir ansiklopedi olduğunu söyleyen Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, “Bu site wiki teknolojisini kullanır. Yani dünya üzerinde internete bağlı bilgisayarı olan herhangi bir kişi, tüm sayfalarda ekleme, çıkartma ya da düzenleme yapabilir” dedi.
 

ÇEVRİM İÇİ BİR ANSİKLOPEDİ

Vikipedi’nin, çevrim içi bir ansiklopedi olduğunu kaydeden İnce, “Belli bir amaca ulaşmak için bir araya gelmiş, karşılıklı saygı çerçevesinde yüksek kalitede bir ansiklopedi oluşturmakla ilgilenen kişilerden oluşan çevrim içi bir topluluktur” dedi. Vikipedi’nın, beş temel taşından biri olan tarafsızlık politikası sebebiyle hiçbir millet veya devletin ansiklopedisi olarak tanımlanamayacağını söyleyen Gökhan İnce, “Farklı dillerde birçok Vikipedi projesi mevcuttur ve bunların hepsi aynı çatı altında birleşmektedir. Toplulukların farklı özellikleri ve yönleri bulunsa da tüm Vikipedi projeleri temelde aynıdır. Farklı dillerde içerik sunmaları onları, o dillerle bağdaştırılan millet veya devletlerin ansiklopedisi yapmaz” diye konuştu.
 

GÜNCELLENEN BAŞLICA BİLGİLER

Vikipedi’deki Çerkezköy’e ilişkin bilgilerin geçtiğimiz hafta itibari ile güncellendiğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, “Çerkezköy’ümüzle alakalı Vikipedi’de bulunan ekonomi, nüfus, coğrafi yapı, iklim gibi konularda güncellemeler tamamlandı” dedi. İşte güncellenen bazı bilgiler: “Sanayi’de çalışan sayısı 60 bini aştı. Tarımla uğraşan nüfus sayısı oldukça azaldı. İlçe’de yetiştirilen başlıca ürünler; buğday ve ayçiçeğidir. Hayvancılık da yapılan ilçede az miktarda sığır ve koyun yetiştirilmektedir. 2011 TÜİK verilerine ilçedeki 177 bin 442 kişiden 92 bin 301’i erkek, 85 bin 141’i de kadındır. Tekirdağ'a 56 km, İstanbul'a ise 110 km uzaklıktadır.” Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Vikipedi’de Çerkezköy’ün İngilizce tanıtımının da yapılacağını ifade etti.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10