Çerkezköy’ün batıya açılan penceresi

Büyükşehir Kanunu ile birlikte Veliköy’ün 2014 yerel seçimlerinin ardından Çerkezköy’le birleşeceğini söyleyen Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Ne olursa olsun biz ilk günkü heyecan

Çerkezköy 1.01.2013 20:07:00 0
Çerkezköy’ün batıya açılan penceresi

 Çerkezköy Haber - Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte Çerkezköy’ün mahallesi olacak olan Veliköy’de gerçekleştirilen çalışmalar hakkında değerlendirmede bulundu.

 

 

EN ÖNEMLİ SORUN ÇARPIK KENTLEŞMEYDİ

2009 yerel seçimlerinde Veliköy Belediye Başkanlığı görevine seçildiğini anımsatan Hanifi Belindir, ilk işlerinin beldenin öncelikli sorunlarını tespit etmek olduğunu söyledi. Meclis üyeleri ile birlikte Veliköy’ün 2009 yılındaki en önemli sorunlarının başında ‘İmar Revizyonu’nun geldiği yönünde fikir birliğine vardıklarını kaydeden Başkan Belindir, “Beldemizde çarpık yapılaşma vardı. Bu nedenle planlı bir Veliköy için düğmeye bastık ve birçok imar plan revizyonuna imza attık” dedi.
 

 

MART’TA START VERECEĞİZ

Göreve geldiklerinde devraldıkları Veliköy Belediyesi’nin altyapı ve yol problemi olmadığına dikkat çeken Hanifi Belindir, “Altyapı ve yol konularında iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdik. Ayrıca yeni yollar da yaptık” dedi. Veliköy’ün sanayi bölgesi olduğunu belirten Başkan Belindir, “Bu noktalardaki mevcut altyapı ve yol sıkıntılarını giderdik. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüştük. Görüşmeler neticesinde 5 kilometrenin üzerinde bir yol ihalesi gerçekleştirdik. Yer teslimi yapıldı. Kış mevsimi dolayısıyla geciken çalışmalara 2013’ün Mart Ayı’nda start vereceğiz” ifadelerini kullandı.
 

 

NKÜ İLE PROTOKOL İMZALADIK

2009’da teslim aldıkları Veliköy Beldesi’nde mevcut Veliköy İlköğretim Okulu’nun temelinin yeni atılmış olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Okulumuzun yapımını tamamladık ve hizmete sunduk” dedi. Veliköy adına yaşanan en büyük gelişmelerden birinin de Namık Kemal Üniversitesi ile imzalanan protokol olduğunu söyleyen Belindir, “Protokol kapsamında beldemize ilk etapta bir yüksek okul, daha sonra da kampus yapılacak” diye konuştu.
 

 

SÜRECİ HIZLANDIRMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Yüksek Okul ve Kampus yapım sürecinin devam ettiğini söyleyen Belindir, “1 ay içerisinde bahse konu çalışmaların projeleri elimize ulaşacak. 2013 Ocak Ayı sonunda da ihaleye çıkmayı planlıyoruz” dedi. Büyükşehir Kanunu kapsamında yetkilerinin kısıtlanması nedeni ile projenin gecikmeye uğradığını ifade eden Belindir, Valilik ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılacak görüşmelerle süreci hızlandırmaya çalışacaklarını kaydetti.
 

 

PİŞMANLIK DUYDUĞUM HİÇBİR ÇALIŞMA YOK

Görevi süresince kendisini en mutlu eden gelişmenin NKÜ ile imzalanan protokol olduğunu söyleyen Başkan Hanifi Belindir, “Yapımı devam eden Meydan Projesi de beldemiz için büyük önem taşıyan çalışmalardan birisidir” dedi. Yüksek Okul ve Meydan Projesi çalışmalarında 2013 yılı içinde belli bir aşamaya gelmek istediklerini ifade eden Belindir, “Görevim boyunca yapmaktan pişmanlık duyduğum bir çalışmamız olmadı” şeklinde konuştu.
 

 

BÜROKRASİ ARTTI

Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ve Belediye yetkilerinin kısıtlanması ile birlikte bürokratik işlemlerin arttığını söyleyen Hanifi Belindir, “Süreçler yavaşladı. Aldığımız kararların hizmete dönüşmesinde gecikmeler meydana geldi. İnşallah tüm bu sorunları zaman içinde aşacağız” dedi.
 

 

ÇERKEZKÖY BATIYA DOĞRU BÜYÜYECEK

Veliköy’ün 2014 yerel seçimlerinden itibaren Çerkezköy Belediyesi’ne dahil olacağını ifade eden Belediye Başkanı Belindir, “Veliköy Çerkezköy’e artı değer katacaktır. Çünkü beldemiz ciddi bir sanayi bölgesine sahip. Sanayiden alınan vergiler, bundan böyle Çerkezköy Belediyesi’nin kasasına girecek” dedi. Mevcut durumda Veliköy’de altyapı ya da yol probleminin olmadığını söyleyen Belindir, “Çerkezköy bu birleşmeden tamamıyla karlı çıkacaktır. Veliköy, birleşmeden sonra Çerkezköy’ün batıya açılan penceresi olacaktır” dedi ve Çerkezköy’ün batıya doğru büyümeye devam edeceğini kaydetti. 
 

 

SİYASETTEN ÇEKİLMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM

Bir Belediye Başkanı olarak henüz yaşının genç olduğunu belirten Başkan Belindir, “Halkımız istediği sürece siyasetten çekilmeyi düşünmüyorum. Önemli olan halkın istekleri ve teşkilatlarımızın hakkımızda vereceği karardır. Bize her ne görev verilirse verilsin üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.
 

 

HEYECANIMIZI YİTİRMEDEN ÇALIŞACAĞIZ

Bugünlerde gündemlerinin ‘Büyükşehir Belediye Kanunu’ olduğunu kaydeden Hanifi Belindir, “Tekirdağ Büyükşehir oldu. Beldemiz Çerkezköy’e bağlanacak. Fakat ne olursa olsun biz ilk günkü heyecanımızı yitirmeden, tekrar seçilecekmiş gibi 2014 Mart Ayı’na kadar çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Belindir konuşmasının sonunda 2013 yılının tüm İslam Alemi’ne ve tüm Türkiye’ye hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10