“At ölür kalır eğeri; yiğit ölür kalır eseri”

Kızılpınar Belediye Meclisi 2013 yılının ilk toplantısını dün saat 14.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda yaptı.

Çerkezköy 2.01.2013 20:24:00 0
“At ölür kalır eğeri; yiğit ölür kalır eseri”
HİÇ DURMADAN ÇALIŞTIK
Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında gerçekleşen toplantıya AK Partili meclis üyeleri Pir Murat Gök ve Hüseyin Şenses katılmadı. Toplantı öncesi konuşan Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, 2013 yılının Kızılpınar’a ve tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni etti. 2012 yılında Kızılpınar Belediyesi’nin hiç durmadan çalıştığını belirten Korkmaz, “Özellikle Su Deposu projesi çok önemli. Çalışmaları yakından takip ediyorum. Su hattı döşeme çalışmaları Domuz Dere mevkiine kadar tamamlandı” dedi.
 

YOLLARIN 2. KEZ KAZILMASINI İSTEMİYORUZ

Su ve doğalgaz hattı döşeme çalışmaları sonucu bölgede yolların büyük oranda tahrip olduğunu söyleyen Faruk Korkmaz, “Çalışmalar tamamlanmadan yol yapımına başlamayacağız. Yaptığımız yolların yeniden kazılmasını istemiyoruz. Unutulmamalı ki her nimetin bir külfeti vardır” diye konuştu.
 

15 MİLYONLUK ASFALTLAMA YAPACAĞIZ

Su ve doğalgaz hattı çalışmasının tamamlanmasının ardından yaklaşık 15 milyon TL maliyetli bir asfaltlama çalışmasına başlayacaklarını ifade eden Faruk Korkmaz, “Konuyla ilgili Ankara ile görüşmelerimiz devam ediyor” dedi. Meclisin bugüne kadar gerçekleştirdiği en önemli projenin ise Endüstri Meslek Lisesi olduğunu söyleyen Korkmaz, okulun 2012-2013 eğitim öğretim yılının 2. devresinde faaliyete başlayacağını ifade etti.
 

YİĞİT ÖLÜR KALIR ESERİ

Kızılpınar’a çok sayıda eser bıraktıklarını kaydeden Korkmaz, “At ölür kalır eğeri, yiğit ölür kalır eseri” dedi. Demirhan Deresi ve Domuz Dere’nin ıslah çalışmalarının Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nün yatırım programına alındığını söyleyen Faruk Korkmaz, “Beldemizin en büyük sorunu su idi, çözdük. Şimdiki en büyük sorunu ise yollarımızdır, onu da çözüme kavuşturacağız” şeklinde konuştu. Kızılpınar’ın 2014 Mart Ayı itibari ile Çerkezköy’ün bir mahallesi olacağını söyleyen Korkmaz, “CHP Anayasa Mahkemesi’ne konu ile alakalı itirazda bulundu. Eğer itiraz kabul edilirse beldemiz kapanmaktan kurtulur” dedi.  
 

İŞİNİZ CHP’YE Mİ KALDI?

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyesi Ali Kaya Bektaş, Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ın Büyük Birlik Partisi’ndeyken yol konusunda aldığı yardımı, iktidar partisi AK Parti’ye geçtikten sonra alamadığını iddia ederek, “Ak Parti’ye geçtikten sonra her şey daha güzel olacak demiştiniz. Şimdi önceden aldığınız yardımlardan da oldunuz” dedi ve Faruk Korkmaz’a, “Beldemizin kapanmaması için işiniz CHP’ye mi kaldı?” diye sordu. Korkmaz ise bu soruyu, “Yok, Allah’a şükür işimiz CHP’ye kalmadı” diye cevapladı.
 

MECLİS TEMMUZ’DA TATİL

Açılış konuşmalarının yapılmasının ardından, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda 2 dilekçenin daha gündeme eklenmesi oybirliği ile kabul edildi. Toplantı meclisin tatil ayının tespiti ile devam etti. Kızılpınar Belediye Meclisi’nin 2013 yılında da, 2012 yılındaki gibi Temmuz Ayı’nda tatile girmesi oybirliği ile kabul edildi.
 

MAHSUPLAŞMA KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Denetleme Kurulu üyelerinin seçimi yapıldı. Gizli oylama ile yapılan seçim sonucu Denetleme Kurulu’na meclis üyeleri Yavuz Kütük, Ahmet Günay, Ali Kaya Bektaş, Celal Yeşilyurt ve Nevzat Teker seçildi. Seçimin ardından S. S. Yenişehir Konut Yapı Kooperatifi ile Kızılpınar Belediyesi arasında yapılan sözleşmeden doğan gecikme cezaları ile fazla yapılan işin mahsuplaşması konusu görüşüldü. Konu ile ilgili açıklama yapan Kooperatif Başkanı Nusret Temel, “Belediyenin bizden olan yaklaşık 300 bin TL’lik alacağına karşılık, gerçekleştirmiş olduğumuz 308 bin TL’lik fazla işin mahsup edilmesini istiyoruz” dedi. İlgili gündem maddesi görüşülmek üzere oybirliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
 

DİLEKÇELER TEKRAR GÖRÜŞÜLECEK

İlgili gündem maddesinin görüşülüp ilgili komisyona gönderilmesinin ardından İmar Komisyonu raporları görüşüldü. İlk olarak Satılmış Besdil isimli vatandaşın 819 ada 1 parseldeki 12 bin 432,5 metrekarelik arsasına ve Müzeyyen Besdil’in 817 ada 2 parseldeki arsasına Ticaret+Konut+Turizm amaçlı inşaat talepleri görüşüldü. Konuyla ilgili detaylı bir çalışma yapılamadığı ve konunun bir sonraki meclis toplantısında tekrar gündeme alınması yönündeki komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Bir sonraki dilekçede ise 847 ada 1 nolu parselde imar plan tadilatı yapılması ve kat karşılığı verilmesi konusu görüşüldü. İmar Komisyonu’nun revizyon imar uygulaması tamamlandıktan sonra konunun değerlendirilmesi yönündeki tavsiye kararı, meclis üyeleri Nihat Malkoç, Ali Kaya Bektaş ve Celal Yeşilyurt’un red oyuna karşılık oy çokluğu kabul edildi. Revizyon İmar Planı’nın görüşülmesi konusunun da bir sonraki toplantıda değerlendirilmesine yönelik komisyon raporu ise meclis üyesi İbrahim Eren’in red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi.
 

ÜCRETLER TAVANDAN HESAPLANACAK

Toplantının sonunda ise gündeme sonradan eklenen dilekçeler görüşüldü. Belediye sözleşmeli personelinin ücretinin, 2013 yılında tavan ücret üzerinden hesaplanması Cevdet Öztürk’ün red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi. Müzeyyen ve Satılmış Besdil’in 819 ada 1 parsel ve 817 ada 2 parsel arasında kalan belediye alanının, su kuyusu açma karşılığında taraflarına terk edilmesi talebi ise İbrahim Eren’in red oyuna karşılık İmar Komisyonu’na havale edildi. İlgili gündem maddesinin de görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi. Bir sonraki toplantı ise 6 Şubat’ta yapılacak.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10