Veliköyspor bir puanı uzatmalarda kurtardı

Süper Amatör Lig’de zirve mücadelesini sürdüren Veliköyspor ligde üçüncü hafta erteleme karşılaşmasında evinde Çorlu Sanayispor’u konuk etti. Rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koymasına

17.01.2013 19:55:00 0
Veliköyspor bir puanı uzatmalarda kurtardı
14.00’DE OYNANDI
Tekirdağ Süper Amatör Küme’de 3.hafta oynanması gerekirken, hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Veliköyspor Çorlu Sanayispor karşılaşması Çarşamba günü saat 14.00’de Veliköy Sahası’nda oynandı. Yoğun yağış altında oynanan karşılaşmaya her iki ekipte etkili bir oyun ortaya koydu. Karşılaşmanın ilk dakikalarında ev sahibi ekip Veliköyspor kontrollü bir futbol ortaya koyarken, Çorlu Sanayispor ise rakibinin üstüne geldiği dakikalarda kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı.
 
İLK DEVREDEN GOL ÇIKMADI
Dakikalar ilerledikçe her iki takımda galibiyet mücadelesi için etkili oyun ortaya koydu. Karşılaşmada etkili atakların yaşanmaması ve oyunun her iki takım için defans mücadelesi haline gelmesi meşin yuvarlağın orta sahada kalmasına neden oldu. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol sesi çıkmadı. Karşılaşmanın ikinci devresinde de ilk devreki mücadele sürdü. Her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol sesi çıkmayınca karşılaşmada 0-0’lık eşitlik ile sona erdi.
 
İKİ TAKIMDA AÇIK BİR FUTBOL ORTAYA KOYDU
İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde temsilcimiz Veliköyspor taraftarının desteği ile galibiyet golünü aradı. Rüzgara karşı mücadele eden temsilcimiz Musa’nın önderliğinde Sinan ile önemli pozisyonlardan yararlanamadı. Veliköyspor’un geliştirdiği ataklarda savunmada hata yapmayan konuk ekip Çorlu Sanayispor ise kontra ataklarla gol aradı. Her iki takımında açık bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmada taraftarlar müthiş bir mücadele izledi.
 
ÇORLU SANAYİSPOR ÖNE GEÇTİ
Karşılaşmanın 70.dakikasında konuk ekip Çorlu Sanayispor geliştirdiği organize atakta bulduğu golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen kalesinde bir gol gören Veliköyspor golün şokunu üzerinden çabuk attı. Sağ kanattan Seçkin ile etkili hücumlar geliştiren Veliköyspor arzuladığı beraberlik golünü bir türlü bulamadı. Savunmada iyi kapanan Çorlu Sanayispor az adamla yakaladığı rakibi karşısında ikinci golü bulamadı.
 
BİR PUAN UZATMALARDA GELDİ
Sağlı sollu ataklarını sıklaştıran Veliköyspor beraberlik golünü karşılaşmanın uzatma dakikalarında buldu. Uzatmaların birinci dakikasında Veliköyspor serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Musa’nın ortasını Çorlu Sanayispor defansı uzaklaştıramadı. Önüne düşen topu iyi takip eden Seçkin mükemmel bir vuruş ile topu ağlara göndererek skoru 1-1 yaptı. Gelen golle birlikte Veliköyspor oyuncuları büyük sevinç yaşadı. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada 1-1’lik eşitlik ile tamamlandı. Bu beraberlikle puanını 13 yapan Veliköyspor ikinci sıraya yükselirken, Çorlu Sanayispor ise puanını 7 yaptı.
 
“BERABERLİĞİ UNUTTURMAK İSTİYORUZ”
Karşılaşmanın ardından açıklama yapan Veliköyspor Teknik Direktörü Ahmet Sarı “ Maça üç puan parolası ile başladık. İlk devre rakibimiz karşısında rüzgara karşı mücadele ettik. Geliştirdiğimiz ataklarda istediğimiz golü bulamadık. Karşılaşmanın ikinci devresinde rüzgarı arkamıza alarak gol bulacağımızı hesaba kattık. Ancak yağan yağmurla birlikte zeminde ağırlaştı. Rakibimiz karşısında gol ararken kalemizde şansız bir gol yedik. Mağlup duruma düşmemize rağmen oyun disiplininden hiç kopmadık. Sağlı sollu ataklarımızın karşılığını uzatma dakikalarında Seçkin ile bulduğumuz golle aldık. Uzatma dakikalarında kaydettiğimiz golle bir puan aldığımız için mutluyuz. Çok iyi bir mücadele ortaya koyan futbolcularımızı kutluyorum. Şimdi bu maçı unutuyoruz. Pazar günü Sitespor ile karşı karşıya geleceğiz. Evimizde konuk edeceğimiz rakibimizi mağlup ederek bu beraberliği taraftarımıza unutturmak istiyoruz” diye konuştu. 

0282 726 91 91
0282 747 65 10