Yeni Otogar, Ramazan’da hizmete girecek

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, dün saat 14.00’da yapımı devam eden yeni Otogar Binası İnşaatı’nda incelemelerde bulundu.

Çerkezköy 17.01.2013 22:25:00 0
Yeni Otogar, Ramazan’da hizmete girecek

 Projesini Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in hazırladığı Yeni Otogar Binası’nın yapımının Ağustos’a kadar tamamlanması hedefleniyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Ertem, projenin yüzde 35’inin tamamlandığını belirterek, “Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah Ramazan Ayı’nda hizmete girecek. Biz de Belediye olarak otogara giriş çıkış yapacak otobüslerin şehir içi güzergahlarını belirleme çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi. 
 

KABA İNŞAATIN YÜZDE 80’İ BİTTİ
4 Eylül 2012'de ihalesi yapılan ve 2 milyon 23 bin TL’lik sözleşme bedeli ile Cecebey İnşaat’a ihale edilen Yeni Otogar Binası'nın yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, proje çalışmalarının yüzde 35’inin tamamlandığını ifade etti. Çalışmalar kapsamında kaba inşaatın yüzde 80’inin bitirildiğini belirten Ali Ertem, “Bodrum kat yapım işi bitti. Zemin katın da yüzde 70’i tamamlandı. Şuanda ise 1. katın tabliye çalışmaları gerçekleştiriliyor” dedi. 

 

RAMAZAN AYI’NDA HİZMETE GİRECEK
Projenin Ağustos ayına kadar bitirilebilmesi için ekiplerin çok hızlı bir şekilde çalışmaları sürdürdüğünü belirten Ali Ertem, “İnşaat çok hızlı ilerliyor. İnşallah Ağustos Ayı’na kadar tüm çalışmaları tamamlayıp, Ramazan Ayı’nda yeni otogar binamızı halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

 

OFİSLERİN İHALESİ MAYIS’A KADAR YAPILIR
Yeni Otogar Binası’nda bulunacak olan ofislerin ihalesinin Nisan-Mayıs aylarında yapılabileceğini söyleyen Ali Ertem, “Projemizde toplam 10 ofis bulunuyor. Yapılacak ilk ihale sonucu bunlardan 5-6 tanesinin dolacağını tahmin ediyoruz” dedi. Ertem Otogar Binası’nda ayrıca 5 dükkan, cafe, mescit, abdesthane, berber, terzi, sağlık birimi, çocuk bakım odası gibi birimlerin de vatandaşın hizmetinde olacağını da belirtti. 

 

GÜZERGAH BELİRLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Yeni Otogar Binası’nın Çerkezköy giriş çıkış güzergahının belirlenmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Ali Ertem, “İlk etapta İstanbul’dan gelen yolcu otobüslerinin İstasyon Mahallesi Hikmet Uğraş Caddesi üzerinden otogara girmesi, buradan da Namık Kemal Bulvarı üzerinden Vize yoluna girmesi şeklinde bir planlama yaptık. Böylece İstasyon Mahallesi’ne de canlılık kazandırmış olacağız. Otobüsler şehir içi trafiğine girmeyecek ve trafikte aksaklıklara mahal verilmemiş olacak” diye konuştu.

 

KARAYOLLARI’NA YAZI GÖNDERDİK
Otobüslerin yeni otogara giriş çıkışlarını kolaylaştırmak adına, mevcut Gümrük Binası önünde bulunan girişin otogar önüne kaydırılması için Karayolları Müdürlüğü’ne gerekli yazıları yolladıklarını belirten Ali Ertem, “Herkesin bildiği gibi, Kızılpınar ve Veliköy Çerkezköy’e bağlandı. Bu anlamda mevcut otogar yerimiz merkezi bir yerde bulunuyor” dedi.

 

PROJEYİ ERTEM HAZIRLADI
Projesini bizzat kendisinin hazırladığı Yeni Otogar Binası’nın kaba inşaatının 1 ay içinde tamamlanmasının hedeflendiğini söyleyen Başkan Ertem, “Çalışmalar kapsamında bölgede bulunan 2 ağacı sökmek zorunda kalacağız. Fakat Otogar Yapım çalışmaları tamamlandıktan sonra burada ağaçlandırma çalışmaları da gerçekleştirilecektir” dedi. 

 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10