“Yer altı otoparkı çalışmaları Nisan’da başlayacak”

Çerkezköy Altyapı Koordinasyon Kurulu Toplantısı dün saat 15.00’da Fen İşleri Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

Çerkezköy 23.01.2013 00:57:00 0
“Yer altı otoparkı çalışmaları Nisan’da başlayacak”

 OCAK AYI TOPLANTISI YAPILDI

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Fen İşleri Harita Mühendisi Ersan Bahtiyar, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri İnşaat Mühendisi Yunus Yılmaz, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü Harita Mühendisi Erhan Koç, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Şehir Bölge Plancısı Uğur Er, Türk Telekom Çerkezköy İşletme Müdürü Besim Solmaz, GAZDAŞ Trakya Bölgesi İşletme Şefi Kıvanç Türkmen, Gazdaş Trakya Bölgesi Harita Mühendisi Ahmet Uysal, TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürlüğü Proje Tesis Baş Mühendisi Taylan Görücü, İlçe Emniyet Müdürlüğü Mobese Sorumlusu Suat Kahve katıldı.
 

“OTOPARK PROJEMİZ VAR “

Toplantıda konuşan Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş “Belediye olarak yer altı otoparkı yapma düşüncemiz var. Biz dolayısıyla bütün yapıları gözden geçirmek zorundayız. Atatürk Caddesi’nde Yapı Kredi’nin önünden başlayıp Alt Yol Kavşağı’na kadar kaldırım ineceğiz. Bu cadde üzerinde sekiz metrelik kaldırım var. Üzerindeki bütün yapı sökülecek ve kaplama yapacağız. Kaldırım yüksekliği asfalttan itibaren 15 santim olacak” dedi.
 

İHALE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Otopark projesinin ihalesini hazırlama çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Gümüş “İhalesi hazırlandıktan sonra yapım çalışmalarına Nisan ayında başlamayı hedefliyoruz. Buradaki hatlarımızı gözden geçirmek gerekiyor. Nar, Rüya, Sülün Sokak, Güray Sokaklar baştan sona düzenlenecek” dedi.
 

“YAĞMUR SUYU HATTI YAPACAĞIZ”

Güveniş ve Barbaros Caddesi’nde kaldırım çalışmalarının sürdüğünü belirten Gümüş “Buralarda düzenlemeler yapacağız. Sizlerle sorunumuzun olmayacağını düşünüyorum. Altyapı ile birlikte yağmur suyu hattı da yapmayı düşünüyoruz. Mevcut kanalizasyon hattını da yenileyeceğiz. 15 santim asfalttan kalkacak cinste kaldırım olacak” diye konuştu.
 

“DUBLE YOL YAPIMI DEVAM EDİYOR”

Toplantıda devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren Fen İşleri Harita Mühendisi Ersan Bahtiyar “Hikmet Uğraş Caddesi’nin duble yol yapımı devam ediyor. Yağmur suyunu döşedik. Demiryolu lojmanlarına su terfi merkezine kadar 800 metrelik alan kazılacak. Telekom’un hatları açıkta kalacak. Onların hafriyatla beraber çalışılarak uygun şekilde tekrar döşenmesi gerekiyor. Öztrak Caddesi’ne desenli kaldırım çalışması devam ediyor. Belediye tarafında olan İnan ve Cefa Sokak’ta bu çalışmalar yapıldı. Kısaca Öztrak Caddesi’nde çalışmalarımız hızlandı” diye konuştu. Toplantının devamında ise Gazdaş ve Telekom’un abone bağlantıları, Mobese sistemi ihalesi konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10