“Çocuklarımıza peygamber sevgisini kazandıralım”

Gazi Osman Paşa Camii Kuran Kursu öğrencileri ve öğreticileri Mevlit Kandili programı düzenlediler.

Çerkezköy 24.01.2013 00:21:00 0
 “Çocuklarımıza peygamber sevgisini kazandıralım”

 G.O.P CAMİİ’NDE PROGRAM DÜZENLEDİ

Gazi Osman Paşa Camii’nde dün saat 13.00’da düzenlenen programa Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, Din görevlisi Muhterem Akça, Kuran Kursu öğreticileri Sabber Sarıgöl ve Sevinç Balcı, kuran kursu öğrencileri ve aileleri katıldı. Programda konuşan Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin “Hz. Peygamberi anarak, daha da önemlisi anlayarak, onun temsil ettiği değerler bütününü tanıyarak O’nu hayatımıza ışık tutan bir meşale yapmalıyız. Peygamber efendimizin dünyaya teşriflerini anarken, onun üstün şahsiyetini ve güzel ahlakını tanımaya çalışalım” dedi.
 

“ALLAH SEVGİSİ MUHAMMET SEVGİSİNE BAĞLIDIR”

Yüce Allah’ın hem sevdiğini hem de sevilmeyi sevdiğini belirten Müftü Şahin “Hem bizi seviyor hem de yarattığı insana sevgiyi irade ediyor. Cenabı hak sizi sevdiğinizden yaşatıyor ve nimetlendiriyor. Yüce Allah bizleri hem yaşatıyor hem de seviyor. Allah sevgisine varmamız Hz. Muhammed’in sevgisinden geçiyor. Allah sevgisi Muhammet sevgisine bağlıdır. Sevgili Peygamberimizi okuyarak ve anlayarak yaşayalım” diye konuştu.
 

“SÜT ANNESİNE ÜSTÜN BİR HÜRMET GÖSTERMİŞTİR”

Hz Muhammed’in kadınlar hakkında duyarlılığını anlatan Müftü Şahin “Peygamberimizin dünyaya geldiği zamanlarda kadınlara insan gözü ile bakılmıyordu. Kadının ruhu var mı yok mu diye tartışılıyordu. Ama peygamberimiz kadını ana yaptı. Peygamberimiz Hz.Muhammed (S.A.V) analarımız için “Cennet anaların ayağının altındadır” buyurmuştur. Ondan dolayı hep analara değer vermiştir. Kendisi küçük yaşta annesinden mahrum kalmıştır. Yetim kaldıktan sonra süt annesine bile üstün bir hürmet göstermiştir. Hz. Muhammed (S.A.V) aile ilişkileri noktasında çok iyi bir baba, çok iyi bir eştir” dedi.
 

İLAHİLER VE HADİSİ ŞERİFLER OKUDULAR

Çocuklara peygamber sevgisini kazandırmanın öneminden bahseden Şahin “Bu vesile ile çocuklarımıza ve eğitmenlerimize böyle bir program düzenledikleri için teşekkür ediyorum. Bütün Müslümanların mevlit kandilini kutluyorum. Peygamber efendimizi örnek alma inancının artmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi. Çerkezköy Müftüsü Mahmut Şahin’in konuşmasının ardından Gazi Osman Paşa Mahallesi Kuran Kursu öğrencileri programda Kuran-ı Kerim, ilahiler, hadisi şerifler okudular.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10