Küpeleme için protokol imzalandı

Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasında 2013 yılı önsoykütüğü ve soykütüğü kapsamında

Bölgede Gündem 24.01.2013 20:54:00 0
Küpeleme için protokol imzalandı

 DAHA MÜKEMMEL BİR DURUMA GELMELİYİZ

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hakan Keçeci, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Şerafettin Uçar ve Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci yeni yılda yeni küpeleme protokolünü imzaladılar. İmza töreninde konuşan Keçeci “Yapılan küpeleme protokolünün imzalanması ile 2010 yılından bu yana önsoykütüğü ve soykütüğü küpeleme ve kayıtları 4. kez Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne verilmiştir. Sistemsel ve uygulayıcıdan kaynaklı ufak eksikliklerin dışında Damızlık Birliği küpeleme ve kayıt çalışmalarını düzenli ve sözleşmeye bağlı kalarak başarılı bir şekilde yürütmektedir. Yapılan çalışmalar kapsamında gerek küpeleme, gerekse de kayıt anlamında işlemlerin yapılmasında en başarılı İllerin başında gelmekteyiz. Fakat bununla da yetinmeyip, daha mükemmel bir duruma gelmeliyiz” dedi.
 

CİDDİ ARTIŞLAR OLDU

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci de “2010 yılından bu yana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol kapsamında artan hayvan sayısına istinaden üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek için göreve geldiğimiz günden beri Birliğimiz bünyesine üç adet sıfır araç ve bir yüksek ziraat mühendisi alarak hizmet ağımızı genişlettik. Saha personellerimizin, planlı ve programlı çalışmaları sağlanarak, 20 günde bir küpeleme yapmak üzere köylere gidip, kayıtları da düzenli bir şekilde tutularak sisteme kayıt edilmektedir. Bunun yanı sıra genel olarak yapılan suni tohumlama hizmetleri de düzenli bir şekilde kayıt altına alınmaktadır. 2011 yılında yapılan 90 bin suni tohumlama 2012 yılında 102 bin civarına ulaşmıştır. Bu nedenledir ki Birliğimizin yaptığı düzenli ve özverili çalışmalar sayesinde anaç ve buzağı destekleme oranında ciddi artışlar olmuştur” diye konuştu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10