Trakyakent Encümeni yılın ilk toplantısını yaptı

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği’nin (Trakyakent) 2013 yılının ilk Encümen Toplantısı İpsala Belediyesi ev sahipliğinde belediye toplantı salonunda yapıldı.

Bölgede Gündem 24.01.2013 20:55:00 0
Trakyakent Encümeni yılın ilk toplantısını yaptı

 PROJE TALEPLERİ ALIYORUZ

Toplantıya Birlik Başkanı ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Birlik Encümen Üyeleri İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ve Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel ile Birlik Müdürü Sinan Çetiz ve Birlik personeli katılırken, toplantının açılış konuşmasını yapan Trakyakent Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, yeni projelerinin olduğunu söyledi. Birçok üye belediyeden, Yunanistan ve Bulgaristan’daki eş yerel yönetimlerden Birlik bünyesinde hazırlanmak üzere proje konusunda ciddi talepler aldıklarını belirten Dalgıç “Trakya’da bulunan üye belediyelerimize, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi eğitim hizmeti götürmeye devam ediyoruz. 2012 yılında toplam 11 eğitim semineri düzenledik. Bu demek oluyor ki Birliğimiz her ay bir eğitim semineri düzenlemiş. Üstelik bu 11 eğitimin 2 tanesi uluslar arası 1 tanesi ulusal gayet ciddi programlardır. Bizler 2009 yılında göreve geldik yeni ilke ve yeni yönetim anlayışı ile hareket ediyoruz. Yurtdışı çalışmaları yapılmasının gerekli olduğunu gördük ve bu yönde birçok programlar ve çalışmalar gerçekleştirdik, projeler yaptık. Bugün Avrupa Birliği ve Avrupa kentleri çerçevesinde tanınan ve bilinen birlik haline gelmiş bir konumdayız” diye konuştu.
 

EĞİTİM PROGRAMLARI DA GÖRÜŞÜLDÜ

Trakyakent Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç; birliğin Uluslar arası çalışmaları kapsamında, Üye Belediyelerin de desteği ile yurt dışından gelen yabancı iş adamlarını, Türk iş adamlarıyla defalarca bir araya getirerek çalışmalar yapmalarını sağladıklarını belirtti. Büyükşehir çalışmaları konusunda kısa bir değerlendirme yapan Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Büyükşehir yasası ile birlikte Tekirdağ’da kapanacak olan Belde belediyelerin olduğunu, bunun yanında nüfusu 2000’in altında kalan belediyelerinde bulunduğunu ve bu belediyelerin mahalle olarak Büyükşehir belediyesi çatısı altında olacaklarını ifade etti. Toplantıda gündem maddesinde yer alan konular tartışılarak karara bağlandı. Toplantıda 2013 yılına ait eğitim programı, Proje çalışmaları ile yine 2013 yılında düzenlenecek olan yurtdışı bilgilendirme toplantısı konularına ait detaylar da görüşüldü. Trakyakent Belediyeler Birliği’nin 2013 yılı Eğitim programlarından olan ve 23 Ocak 2013 tarihinde Tekirdağ’da düzenlenecek olan “Temel İş Güvenliği Eğitimi” ile Trakyakent Belediyeler Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğinde düzenlenecek olan çalıştay programlarının görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10