AK Parti’den STK’lara ziyaret

Sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretlerini sürdüren AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi dün de SS 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, Türk Kızılay Derneğ

Çerkezköy 26.01.2013 00:01:00 0
AK Parti’den STK’lara ziyaret

 DOSYA BEKLİYORUZ

Ziyaretlerine saat 10.30’da 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi ile başlayan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve partililer, kooperatif yönetim kurulu başkanı Selami Şirin ve bazı yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Şirin, hazine ve sanayi arazileri konusunda sıkıntılarımız var. Bu konuda hiçbir şekilde orta yol bulamadık. Hazine ve sanayi arazileri üzerine ekim yapan çiftçilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtları olmadığı için devlet tarafından verilen desteklerden yararlanamadığını belirtirken, bu konunun 2 yıl önce yine bir ziyarette gündeme geldiğini ve konuyla ilgili kooperatiflerden dosya istediklerini belirten Alaettin Demirbağ “2 yıldır hala dosya gelmedi. Yaklaşık 15 gün önce Ankara’ya gittiğimde konuyla ilgili bakanlık ile görüştüm. Onlar da dosya talep ettiler” dedi.
 

BUĞDAY TOHUMLARI ÇÜRÜDÜ

Bu yıl buğday ekiminin geç yapıldığını belirten Selami Şirin, geç ekimden dolayı çoğu buğday tohumunun çürüdüğünü ifade etti. Konuyla ilgili konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ da “Devlet çürüyen sertifikalı tohumların tohum bedellerini çiftçiye ödeyecek. Böylece yaşanacak mağduriyetin de önüne geçilmiş olacak” dedi. Alaettin Demirbağ ve beraberindekiler, daha sonra aynı yerde hizmet veren Türk hava Kurumu Çerkezköy Şubesi ve Kızılay Derneği Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret etti. AK Partililer Kızılay Derneği Şube Başkanı Ertan Aşut, Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Mustafa Zümbül ve yönetimler tarafından karşılandı.
 

İNSANLARA UZANAN RAHMET ELİ

Ziyarette konuşan Ertan Aşut, Kızılay’ın Osmanlı’dan beri var olan tek kurum olduğunu ifade ederek “Böyle bir kurumun şube başkanı olmaktan gurur duyuyorum” dedi. Kızılay’ın insanlara uzanan rahmet eli olduğunu ifade eden Aşut “İnsanlara yalnız olmadıklarını hissettirmek çok güzel bir duygu. Kızılay olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımda bulunuyoruz. Bu yardımları da halkımızın Kızılay’a verdiği katkılarla sağlıyoruz” diye konuştu. Kızılay’ın bundan sonra da çalışmalarını yürütebilmesi için halkın desteğine ihtiyacı olduğunu belirten Aşut, “Gittiğiniz ortamlarda Kızılay’ı da anlatırsanız memnun oluruz” dedi.
 

İHTİYACIN YÜZDE 30-40’I KARŞILANABİLİYOR

AK Parti Gençlik Kolları ile zaman zaman kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirten Aşut “Bu kampanyalarda hep 70’i yakaladık. 70 ünite bizim için önemli bir rakam. Bu kampanyalar ile hem Kızılay’a gelir sağlanıyor, hem de vatandaşların kan ihtiyacı yine duyarlı vatandaşlar tarafından karşılanıyor” ifadesini kullandı. Kan bağışı konusunda Çerkezköy’de çok iyi konumda olduklarını belirten Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut “Kızılay toplanan kanları tüm hastanelere gönderiyor. Hastanede kan yok denmesi gibi bir durum söz konusu değil. Ama taze kan gerekiyorsa kan verecek kişinin olması gerekiyor” dedi. Aşut, toplanan kanlarla Türkiye’nin kan ihtiyacının yüzde 30-40’ının karşılanabildiğini belirtti.
 

ROZET TAKTILAR

Bu işlerin kamu yararına yapıldığını belirten AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ da “Çalışmalarınızı takip ediyoruz. Kızılay son yıllarda sadece Türkiye’deki değil, dünyadaki diğer insanlara da yardım eli uzatıyor. Bizler yapabileceğimiz ne varsa her zaman yapmaya hazırız” diye konuştu. Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül de, Türk Hava Kurumu olarak Türkiye’de bir havacılık üniversitesi açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Zümbül, 2013 yılı için de büyük bir projelerinin olduğunu ifade etti.  Ziyaretin sonunda Zümbül ve Aşut AK Partililere Türk Hava Kurumu ve Kızılay rozeti taktı.
 

Haber / A.Mutlu YILDIZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10