“Yargısız infazların ibretlik bir örneğidir”

CHP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları, gazeteci-yazar Uğur Mumcu'yu ölümünün 20’inci yıldönümünde düzenlediği program ile andı. Uğur Mumcu'nun hayatının slaytlarla anlatıldığı p

Çerkezköy 26.01.2013 00:01:00 0
“Yargısız infazların ibretlik bir örneğidir”

 Çerkezköy Haber - 20 yıl önce bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu, CHP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları tarafından anıldı.

 

ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Önceki akşam saat 18.30’da gerçekleştirilen anma programına Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Metin Dönmez, CHP’li İl Genel Meclis Üyesi M.Zeki Gürcün, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı, CHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Vahap Akay, İlçe Teşkilatı Üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, Kadın Kolları Eski Başkanı Ayfer Dönmez, İlçe Kadın Kolları üyeleri,  Gençlik kolları üyeleri ile partililer katıldı.
 

“ADINI ALTIN HARFLERLE YAZDIRMIŞTIR”

Programda Uğur Mumcu’yu Unutmadık, unutturmayacağız” diyerek konuşmasına başlayan CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve İlçe Sekreteri Nejdet Öztürk “Uğur Mumcu 24 Ocak 1993 günü insanlık düşmanı, Cumhuriyet düşmanı, aydınlanma düşmanı, çağdaşlaşma düşmanı katillerce şehit edilmiştir. Mumcu karanlık güçleri, açığa çıkarmak için ölümü göze alarak üstüne giden, tam bağımsız bir Türkiye için halkı aydınlatmaya çalışan bir gazeteci olarak görevini her zaman yerine getirmiş, kalemini satanlara inat, eğilip bükülmeden yazan bir gazeteci olarak basın tarihimize adını altın harflerle yazdırmıştır” diye konuştu.  
 

“MİLLETİN KALBİNDE EBEDİYEN KALACAKTIR”

Uğur Mumcu’nun tek silahının keskin kalemi olduğunu belirten Öztürk “Kalemini sadece kendi doğrularını ve gördüğü gerçekleri yazmak için kullanmış, barış, demokrasi, adalet, özgürlükler, emek için mücadele vermiş, hayatı pahasına da olsa doğruları söylemekten geri durmamıştır. Laik Cumhuriyetin, Atatürk devrimlerinin, yara almaması için yaşamını yitirmiş gerçek bir aydındır. Ama unutulmamalıdır ki, bir aydının düşüncelerini hala birileri savunuyor ve destekliyorsa o aydın ölmemiştir. Yaşıyordur ve yaşayacaktır. Uğur Mumcu yargısız infazların ibretlik bir örneği, faili meçhul cinayetlerin en masum kurbanlarından biri olarak milletimizin vicdanında ve kalbinde ebediyen kalacaktır” dedi.
 

“UNUTMAYACAĞIZ”

“Uğur Mumcu bedenen aramızdan ayrılmış olabilir. Ancak O’nun aydınlık fikirleri, savunduğu ve inandığı değerler laik Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının aklında ve yüreklerinde kazılıdır” diyen Öztürk “ İnsanların haksızlıklara karşı direncini örgütleyen aydınları öldürmek, sürgünlere göndermek, zindanlarda çürütmek, egemen güçlerin emperyalistlerin eski taktiklerindendir. Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet kazanımlarının tehdit altında olduğu ve haksızlıkların büyük boyutlara ulaştığı günümüzde Uğur Mumcu’yu her zamankinden daha büyük bir özlemle anıyoruz. Uğur Mumcu’nun “Korkaklar her gün, cesurlar bir kez ölür” anlayışı ile ve bir yurtsever onuruyla 24 Ocak 1993 günü hain bir pusuda parçalanana dek sürdürdüğü mücadelesini sürdüreceğimizi, karanlık odaklar karşısında suskun kalmayacağımızı ve aydınlarımızı unutmayacağımızı bir kez daha dile getiriyoruz” diye konuştu.
 

“RAHMETLE ANIYORUZ”

Uğur Mumcu’nun ölüm yıl dönümü olan 24 Ocak ile Prof. Dr.Muammer Aksoy’un ölüm yıl dönümü olan 31 Ocak tarihleri arası Adalet ve Demokrasi Haftası olarak kutlandığını anımsatan Öztürk “Bu vesile ile Uğur Mumcu’yu, Bahriye Üçok’u, Turan Dursun’u, Ahmet Taner Kışlalı’yı, Çetin Emeç’i ve diğer aydınları bir kez daha saygı sevgiyle anıyoruz. Ayrıca
Diyarbakır Emniyet Müdürüyken uğradığı saldırı sonucu şehit edilen Ali Gaffar Okkan’ı da rahmetle anıyorum. Gazetecilere yönelik saldırıların ve asıl tetikçilerin hiçbir zaman bulunamaması ayıbıyla yüzleşilmesini ve karanlık güçlerin açığa çıkmasına sağlayacak iradenin gösterilmesini bekliyoruz” dedi.
 

“20 YIL GEÇMİŞTİR”

İlçe Gençlik Kolları üyesi Aylin Ülger de “En büyük amacı karanlıkların aydınlığa kavuşturulması olarak özetlenebilecek Uğur Mumcu’yu kaybedişimizin üzerinden tam yirmi yıl geçti. Mumcu, mücadele döneminde, çetelere, vurgunculara, şeriatçılara, yeni dünya düzencilerine, haksızlık ve kötülüğe karşı kalemiyle, yüreğiyle yılmadan savaştı. Mumcu’nun söylediklerinin ve yazdıklarının bugün birer birer ortaya çıktığı görülmektedir” ifadesini kullandı. 
 

“ÖZLEMİMİZİ DİLE GETİRMEK İSTEDİK”

 Uğur Mumcu’nun öldürülüşünden bugüne kadar geçen zaman zarfında karanlıkların daha da derinleştiğini söyleyen Ülger “Her düşünce yerini korkuya ve duyarsızlığa bıraktı. Ancak ne olursa olsun yine de bir umut ışığı bizi bugün bir araya getirdi. Uğur Mumcu bir konuşmasında “Öyleyse vurun, parçalayın. Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır” demiştir. İşte gençler olarak bizler de burada toplanarak hem kendisine olan özlemimizi, hem de özgürlüğe ve adaletli bir şekilde yaşamaya olan tutkumuzu dile getirmekteyiz” diye konuştu.
 

“YAPAMADIKLARINI YENİ UĞURLAR OLAR YERİNE GETİRECEĞİZ”

Ülger “Mumcu’ya yaptıkları için teşekkür ederken, yapamadıklarını da biz yeni uğurların yerine getireceğine söz veriyoruz “ diyerek konuşmasını tamamladı. Programda CHP Çerkezköy Gençlik Kolları Üyeleri tarafından gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun yazıları okundu. CHP Gençlik Kolları üyelerinin 20 yıl önce hayatını kaybeden Uğur Mumcu için okuduğu şiirlerin ardından Mumcu’nun hayatı ve konuşmaları slayt eşliğinde katılımcılara dinletildi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10