Firma sayısı artarsa rekabet de artacak

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı kahve ziyaretlerini sürdürüyor. AK Parti heyeti önceki gün de Tepe Emlak Konutları Doğan Kıraathanesini ziyaret ederek vatandaşların dertlerini dinledi.

Çerkezköy 26.01.2013 00:01:00 0
Firma sayısı artarsa rekabet de artacak

 DERTLERİNİZE ÇÖZÜM ÜRETMEYE GELDİK

Periyodik olarak ilçede faaliyet gösteren bütün kahvehaneleri ziyaret etmeye gayret ettiklerini ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “En son bundan yaklaşık 2-3 ay önce burada sizleri ziyaret emiştik. Sıkıntılarınızı dinledik. Bize mahallenin aydınlatma sıkıntısından bahsettiniz. Emlak Konutları 1993’te yapıldı. Fakat o dönem sokak lambaları hattı çekilmemişti. Belediyemiz konuya el attı ve bu sorun çözüme kavuştu. Okul yolları yapıldı. Kaldırımlar yapıldı. Altyapı adına bir sıkıntı yok. Eğer başka giderilmesini istediğiniz bir problem ya da eksiklik varsa onları dinlemeye ve mümkün olduğu derecede çözüm üretmeye geldik” diye konuştu. 
 

NUTUK ATMAYA GELMEDİK

Tepe Emlak Konutları Doğan Kıraathanesi’ne nutuk atmaya gelmediklerini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise, “Kafanıza takılan, mahalleyi ilgilendiren ya da şahsi olan sıkıntılarınızı dinlemeye geldik” dedi ve vatandaşların sorularını yanıtlamaya başladı. Tepe Emlak Konutları sakinlerinden Erdoğan Çimendağ “Kavşağa kırmızı ışık sistemi takılabilir mi? Çocuklarımız okula, cemaatimiz camiye ve işçilerimiz de işlerine giderken tehlike yaşıyor. Araçlar bu noktadan çok hızlı geçiyor” dedi. Bunun üzerine konuşan Ertem “Bahse konu yolda belli bir trafik yoğunluğu yok. Bu nedenle kırmızı ışık sistemi konulamaz. Fakat İlçe Emniyet Müdürlüğü ile bir çalışma içerisindeyiz. Buraya Hız Koridoru Sistemi kurmayı planlıyoruz. Bu tarz caydırıcı projelerle sürücülerin aşırı hız yapmasını engellemeye çalışacağız” ifadesini kullandı.
 

SOKAKLAR YALNIZCA İNSANLARA AİT DEĞİL

Ormanlık alan içerisindeki çeşmelerin kırıldığını belirten mahalle sakini İsa Şahin ise Başkan Ertem’den bahse konu bölgede bakım yapılmasını istedi. Aynı zamanda sokaklarda çok sayıda köpeğin başıboş dolaştığını kaydeden Şahin, belediyenin bu probleme de çözüm bulmasını istedi. Ormanlık alandaki çeşmelerin tadilatının yapılacağını kaydeden Ali Ertem, “İlçedeki başıboş köpekler toplanarak Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülüyor. Burada bakımı ve aşıları yapılan köpekler 15 günlük sürenin ardından alındıkları noktalara geri bırakılıyor. Kanuna göre sokaklar yalnızca insanlara değil aynı zamanda diğer canlılara da ait” dedi.
 

TEPE MEVKİİ’NE PAZARYERİ

Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları sakinlerinin Pazar Yeri talebini makul bulan Ali Ertem, Piknik Alanı önündeki yol kenarına 15 tezgâhlık bir Pazar Yeri yapılabileceğini kaydetti. Ertem, ayrıca daha önce söz verdiği gibi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 2 parka çocuk oyun grubu kurduracağını ifade etti. Vatandaşların Tepe Emlak Konutları hattında çalışan minibüslerin sabah daha erken saatlerde çalışmaya başlaması talebini yanıtlayan Başkan Ertem, “Bölgede şuanda bin konut var. Yeni yapılan inşaatların teslimi ile birlikte bin konut daha eklenecek ve 2 bin konut olacak. Bu da yaklaşık 6-7 bin nüfusa tekabül eder. Böylesi kalabalık bir bölgede minibüslerin en geç 06.30’da Tepe Emlak noktası’ndan kalkması gerekir” dedi ve konuyla ilgili minibüsçüler derneği başkanı ile görüşeceğini söyledi.
 

SAHİP ÇIKMALISINIZ

Toplantıda bazı vatandaşlar, piknik alanındaki masaların ve tuvaletlerdeki çeşmelerin kırık olduğunu, buralara periyodik olarak bakım yapılması gerektiğini belirtti. Başkan Ali Ertem ise her yıl sezon öncesi belediye olarak piknik alanının yolundan elektriğine, masasından tuvaletlerine her türlü bakımının yapıldığını kaydetti. Piknik alanının belediye tarafından Orman İşleri Müdürlüğü’nden kiralandığını ve vatandaşların hizmetine sunulduğunu anımsatan Ali Ertem, “Belediye olarak bizim burada böyle bir hizmet verme zorunluluğumuz yok. Fakat sizler gelip ailenizle piknik yapın diye burayı kiraladık. Ayrıca her yıl 100-150 adet masa gönderiyoruz. Burada masalara zarar geliyorsa bu biraz da sizlerin mesuliyetsizliğindendir. Vatandaş olarak devletin, dolayısıyla sizin olan malzemelere sahip çıkmıyorsunuz” dedi.
 

SİNİRLER GERİLDİ

Belediyenin ihaleye çıkıp, buranın işletmesini bir firmaya vermesi halinde piknik alanının bakımının ihaleyi alan firma tarafından yapılabileceğini kaydeden bir vatandaşın ‘Neden ihaleye çıkmıyorsunuz? Cumhuriyet Mahallesi olarak belediyeden hiçbir hizmet görmedik’ şeklindeki eleştirisine sinirlenen Ali Ertem, “Piknik alanı işletmesi için 2 kez ihaleye çıktık. Fakat kavgalar sonucu ihale sonuçlanamadı. Mart Ayı’nda tekrar ihaleye çıkacağım” dedi ve belediyeden hizmet alamadıklarını iddia eden vatandaşa “Bizden önce burada okul mu vardı? Cami mi vardı? Yolunuz mu vardı? Parkınız mı vardı? Suyunuz mu vardı? Altyapınız mı vardı? Belediyenin hizmetlerinden faydalanmadığını nasıl söyleyebiliyorsun?” sorularını sordu. Ertem, belediyeden hizmet görmediğini iddia eden vatandaşın art niyetli olduğunu, ziyareti provoke etmeye çalıştığını öne sürdü.
 

TÜRKİYE’NİN EN PAHALI HATTI

Vatandaşın ulaşım konusundaki sıkıntılarında haklı olduğunu belirten Ali Ertem, “Şehirlerarası ulaşımda Türkiye’nin en pahalı hattı Çerkezköy-İstanbul hattıdır. 100 kilometrelik yol için vatandaştan 17 TL ücret alıyorlar. Çünkü vatandaşın başka bir alternatifi yok. Göreve geldiğimiz günden bu yana buraya Kırklareli’nden bir firma getirdik. Mevcut firma bu kişilerle anlaşarak onları buradan yolladı. Türkiye’nin en büyük otobüs firması Metro’yu soktuk. Onlarla da anlaşarak yine tek başlarına kaldılar. Allah kısmet ederse yakında yeni otogar binası hizmete girecek. Burada 10 yazıhane yapılacak. Temennimiz firma sayısının artması ve rekabet ortamının oluşmasıdır. Böylece bilet fiyatlarında bir düşüş yaşanacağına inanıyorum” dedi. AK Parti’nin Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları’ndaki Doğan Kıraathanesi’ne yaptığı ziyarette Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli de yer aldı.  
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10