Sosyal güvenlikte teşvik uygulamaları

Tekirdağ SGK İl Müdürlüğü tarafından önceki gün Namık Kemal Üniversitesi konferans salonunda “Sosyal Güvenlik Reformunun yansımaları ve sosyal güvenlikte teşvik uygulamaları” konulu konferans d

Tekirdağ 27.01.2013 18:32:00 0
Sosyal güvenlikte teşvik uygulamaları

 SOSYAL GÜVENLİĞİN ANAHTAR KELİMELERİ

Konferansa konuşmacı olarak Sosyal Güvenlik Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca katılırken, konferansın açılış konuşmasını Tekirdağ SGK İl Müdürü Mahmut Kotan yaptı. Tekirdağ’da göreve başladığı günden bu yana 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe giren reform doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini söyleyen Kotan, değişim, dönüşüm, sürdürülebilirliğin, sosyal güvenlik reformunun anahtar kelimeleri olduğunu ifade ederek “Kendi alanında bir devrim niteliğinde olan reform uygulamalarının kararlılıkla sürdürülmesi bir irade ve inanç meselesidir” diye konuştu.
 

MEMNUNİYET ARTTI

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ülke genelinde 74 milyon, Tekirdağ’da ise 830 bin vatandaşa hizmet verdiğini belirten Kotan, kurumun Tekirdağ’da hizmet alanında memnuniyetinin arttığını belirtti. Kotan’ın konuşmasının ardından Tekirdağ SGK İl Müdürlüğü’nün 2012 yılı çalışmaları anlatıldı.
 

OLUMLU SONUÇLAR ALINDI

Konferansta konuşan SGK Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca da SGK’nın yeni çıkan kanuna göre pilot bölge olarak seçilen Tekirdağ’daki çalışmaları üzerine 2012 yılında yapılan planlı denetimler kapsamında yapılan denetimler neticesinde olumlu sonuçların  alındığını belirtti.
 

KİMSE SGK’DAN YOKSUN BIRAKILMAYACAK

Kuruca, “Bundan sonra SGK’nın girmediği hiçbir iş yeri kalmayacak. Hiçbir vatandaş da SGK’dan yoksun bırakılmayacak” dedi. Konferansa Tekirdağ Vali Yardımcıları Halil İbrahim Acır, Mustafa Masatlı, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, SGK Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca, SGK İl Müdürü Mahmut Kotan, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. İhsan Soysal, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehtap Şen, SGK Müdür Yardımcıları ve serbest muhasebeci mali müşavirler katıldı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10