Debi düşüşe geçti

Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açmasının ardından debisi yükselen ve taşkın paniğine neden olan Edirne'deki Meriç Nehri'nin debisi, düşüşe geçti.

Bölgede Gündem 28.01.2013 20:08:00 0
Debi düşüşe geçti

 KÖPRÜLER ULAŞIMA AÇILDI

Önceki gün, Bulgaristan'ın Arda Nehri kenarındaki elektrik üretimi için kullanılan Studen Kladenets (Soğukpınar) barajını doluluk nedeniyle kapaklarını açınca Meriç Nehri'nin debisi artmış, Tunca Nehri ise Sarayiçi mevkiinde yatağından çıkarak taşmış, Kırkpınar Güreşlerinin yapıldığı alanı sulan altında bırakmıştı. Dün 1063 metreküp saniyeye ulaşan Meriç Nehri'nin debisi 963 metreküp saniyeye düştü. Tunca Nehri'nin dün 53 metreküp olan debisi ölçümün yapıldığı Suakacağı istasyonunda 58 metreküp saniyeye çıktı. Ancak Sarayiçi bölümünden bu artan debi geçtiği için taşkının yaşandığı alandaki debi düşüşe geçti. Kapalı olan Kanuni ve Fatih köprüleri de ulaşıma açıldı.
 

DEBİ DÜŞÜŞTE

Edirne Valisi Hasan Duruer, Meriç Nehri’nde incelemelerde bulundu. Debinin düşüşe geçtiğini ifade eden Duruer “Her yıl Edirne'de Meriç ve Tunca nehrinin taşması sonucu araziler su altında kalıyor. Millet de zannediyorki, Edirne'nin tamamı su altında kaldı. Tabiki böyle birşey söz konusu değil. Devlet Su İşleri yaptığı settelerle taşkınları büyük ölçüde önlüyor. Şuan 900 metreküp saniye su geliyor” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10