Erdal Darçın güven tazeledi

Çerkezköy Ulusal Gençlik Derneği’nin 1.Olağan Genel Kurul toplantısında mevcut başkan Erdal Darçın güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Erdal Darçın başkanlığında yeni yönetim

Çerkezköy 28.01.2013 20:10:00 0
Erdal Darçın güven tazeledi

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Ulusal Gençlik Derneği’nde başkanlığa Erdal Darçın tekrar seçildi.

 

İLK GENEL KURUL YAPILDI

Çerkezköy Ulusal Gençlik Derneğinin 1.Olağan Genel Kurulu önceki gün Atatürk Caddesi’nde bulunan dernek binasında yapıldı. Saat 13.30’da gerçekleştirilen kongreye Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün, partililer ile dernek üyeleri katıldı. Açılış ve yoklama ile başlayan olağan genel kurulda divan kurulu başkanlığına İmdat Özgür, katip üyeliğe de Eren Kibar ve Ali Dede seçildi.
 

TÜZÜK DEĞİŞTİRİLDİ

Divan teşekkülü, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündemin dördüncü maddesini teşkil eden tüzük değişikliği görüşüldü. Tüzüğün 1.maddesinde yer alan “derneğin adının Ulusal Gençlik Derneğidir. Kısa adı ULUSDER”dir olarak eklenmesini, Tüzüğün ikinci maddesinin son cümlesinde yer alan alkol ve kötü alışkanlıklardan uzak sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla kurulmuştur ibaresi yerine uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla kurulmuştur olarak eklenmesi, tüzüğün ikinci maddesinde yer alan dernekçe sürdürülecek çalışma konuları ve biçimleri bölümünde yeni bir madde olarak imkanlar dahilinde ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilmesi” ifadelerini eklenmesi, tüzüğün 10 maddesinde yer alan yönetim kurulu 5 asil ve beş yedek olarak genel kurulca seçilir, ibaresinin değiştirilerek 7 asil ve yedi yedek üye olarak genel kurulca seçilir olarak değiştirilmesi istendi. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.
 

“ÜYE SAYIMIZI 52’YE ÇIKARTTIK”

Tüzüğün değiştirilmesinin ardından Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın 2012 döneminin faaliyet raporunu sundu. Derneğin 15 Kasım 2012’de kurulduğunu anımsatan Darçın “Halkımızdan gelen yoğun istek üzerine 25 Kasım Pazar günü merhum başbakanımız Bülent Ecevit için anma programı düzenledik. 1 Aralık 2012’de derneğimizde gençlerimize yönelik sosyal faaliyetleri gerçekleştirebilmek için daha büyük bir alan gerektiğinden yeni dernek binası kiraladık. 10 Ocak 2013’de kiraladığımız dairenin boyası ve temizliğini yaptıktan sonra taşındık. 14 Ocak’ta Kapaklı Belediyesi ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdik. Üye sayımızı 52’e çıkarttık” dedi.
 

BAŞKAN GÜVEN TAZELEDİ

Faaliyet raporunun okunmasının ardından tahmini bütçenin görüşülmesine geçildi. Tahmini bütçe 32 bin TL olması oy birliği ile kabul edildi. Gelir ve giderlerin hesaplanmasının ardından yeni yönetim ve denetleme kurulunun seçilmesine geçildi. Seçimlere mevcut başkan Erdal Darçın’ın tek listesi ile gidilirken, güven tazeleyen Darçın oy birliği ile yeniden başkan seçildi. Erdal Darçın başkanlığındaki yeni yönetimde Ayfer Dönmez, Türkan Şans, Beste Özlem Erdil, Volkan Dikici, Orhan Ergin ve Okan Ayan yer alırken, denetleme kurulu Ömer Ay, Kader Öztürk, Kenan Bora, Güven Çoban, Vahittin Aksoy, Hıdım Gül’den oluştu.
 

HAYIRLI OLMASI TEMENNİSİNDE BULUNDU

Genel Kurulda konuşan Yönetim Kurulu üyesi Ayfer Dönmez, yönetimde yer aldığı için mutlu olduğunu belirterek “İnşallah dernek olarak güzel faaliyetlerde bulunacağız. Arkadaşlarımla birlikte bu dernekte olduğumdan duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum” dedi. Ayfer Dönmez’in konuşmasının ardından kısa bir açıklama yapan Çerkezköy Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın, tüm dernek üyelerine teşekkür ederek yeni dönemin hayırlı olmasını diledi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10