2013 bütçesi onaylanmayan tek oda ÇTSO

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever’in ‘28 Ocak 2013’te yapılması planlanan Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın Meclis Başkanı Gürkan Kesim ve bazı meclis üyelerinin topla

Çerkezköy 30.01.2013 21:26:00 0
2013 bütçesi onaylanmayan tek oda ÇTSO

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Gürkan Kesim, dün saat 16.00’da Kardeşler Yapı Tesislerinde bulunan Seçim Bürosu’nda basın toplantısı düzenledi.

BELEK’E VEKÂLET VERDİM
 
Tever’in açıklamalarına cevap verme konusunda mutlu olmadığını fakat ortada suçlayıcı bir tavır olduğu için açıklama yapmak zorunda olduğunu söyleyen Gürkan Kesim, “Özel işlerim dolayısıyla 1 hafta süreyle Meclis Başkan Yardımcısı Seyfettin Belek’e vekalet vermiştim. Kaldı ki toplantıya katılmayanlar arasında yönetim kurulu üyeleri de var” dedi. Kesim, hiçbir meclis üyesini toplantıya katılmaması konusunda uyarmadığını, bu durumdan hicap duyduğunu ifade etti.
 

GERİ ADIM ATTILAR

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever’in bu tutumunun yanlış olduğunu savunan Gürkan Kesim, “Benim meclis başkanı olamayacağım konusunda Bakanlıktan görüş istemişlerdi. Fakat Bakanlıktan beklediklerinin aksine başkanlık yapabileceğim şeklinde görüş gelmesine rağmen, bu konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Seyfettin Belek, toplantıda Meclis yeter sayısının 17 olduğunu söylediğinde Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Sekreter itiraz ederek, yeter sayısının 13 olduğunu iddia edip toplantının yapılması için Seyfettin Belek’e baskı yaptılar. Rahmi Yılmaz da uygulamanın yanlış olduğunu toplantı yeter sayısının 17 olduğunu söyleyince geri adım attılar. Kaldı ki yeter sayısının 17 olduğunu en iyi bilenler Dursun Ali Tever ve Selma Uğurlu’dur. Çünkü odada incelemelerde bulunan bakanlık müfettişi, bu konuyu kendileri ile detaylı bir şekilde görüşmüştü” ifadelerini kullandı. 
 

TOBB’U ZİYARET ETTİK

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ziyarette bulunduklarını söyleyen Gürkan Kesim, “TOBB yetkilileri buradaki görüşmemizde ülkedeki 365 oda ve borsadan 2013 bütçesi onaylanmayan tek odanın Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olduğunu belirttiler” dedi. Meclis Hesap İnceleme Komisyonu’nun mevcut yönetim tarafından oluşturulduğunu söyleyen Kesim, “Kendi belirledikleri komisyon üyeleri bile hazırlanan bütçeyi kabul etmedi” diye konuştu.
 

BİZİM LİDERİMİZ SÜLEYMAN KOZUVA’DIR

ÇTSO Meclis Başkanı Gürkan Kesim, NACE Kodları’na herhangi bir itirazları olmadığını, itirazlarının meslek grubu oluşumları hakkında olduğunu söyledi. Dursun Ali Tever’in Rahmi Yılmaz hakkındaki ‘Muhalefet grubun başı’ benzetmesine de cevap veren Gürkan Kesim, “Bizim liderimiz Rahmi Yılmaz değildir. Bizim tek bir liderimiz var o da Süleyman Kozuva’dır” şeklinde konuştu.
 

AMACIMIZ ÜYELERİMİZİN MENFAATİDİR

Meslek Gruplandırmalarının doğru yapılmadığı gerekçesiyle 14 Ocak 2013 tarihinde de Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin’i makamında ziyaret ederek, kendisine konu hakkında bilgi verdiklerini söyleyen Gürkan Kesim, “Meslek gruplarının oluşumu ile ilgili ilk itiraz bizim tarafımızdan yapıldı. Bakan Yardımcısı Fatih Metin, bize iddialarımızın araştırılacağını, doğruluğunun ispatı halinde de seçimlerin iptal edileceğini söyledi. Bizim tek bir amacımız var. Bu da Oda üyelerinin menfaatine olan konuların takipçisi olmaktır” dedi.
 

MECLİS ÜYE SAYISI ARTMALI

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda 2 bin 757 üye, 13 meslek grubu ve 39 meclis üyesi olduğunu söyleyen ÇTSO Meclis Başkanı Gürkan Kesim, “Bizim odamızın ise yaklaşık 2 bin 500 üyesi, 9 meslek grubu ve 24 meclis üyesi var” hatırlatmasında bulundu. Meclis üye sayısının düşük olduğunu söyleyen Kesim, “Üyelerin daha iyi temsil edilebilmesi için meclis üye sayısının arttırılması gerekiyor” dedi. 
 

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10