Telefon dolandırıcıları Şanlıurfa’da yakalandı

Şanlıurfa'da, telefonla aradıkları 3 kişiye kendilerini farklı kimliklerle tanıtarak 50 bin lira dolandırdıkları belirlenen 5 şüpheli, parayı çekmek istedikleri sırada polis tarafından gözaltına alı

31.01.2013 19:42:00 0
Telefon dolandırıcıları Şanlıurfa’da yakalandı

 Çerkezköy Haber - Ankara, Tekirdağ ve Şanlıurfa'da yaşayan 3 kişi polise başvurarak telefonla kendilerini arayarak emniyet yetkilisi olarak tanıtan kişinin talebi doğrultusunda verdiği PTT hesabına para yatırdıklarını, daha sonra bu kişilere ulaşamayınca dolandırıldıklarını anladıklarını belirterek şikayetçi oldu.

 

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Şikayet üzerine başlatılan incelemede mağdurların Şanlıurfa'dan arandığı tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen polis, mağdurların yatırdıkları paraların henüz çekilmediğini belirleyince PTT şubesi önünde önlem aldı. Kent merkezindeki PTT şubesine mağdurların yatırdığı 50 bin lirayı çekmeye gelen Fevzi D., İbrahim Ö., Mehmet G., İbrahim D., ile Fethi G. Polis tarafından gözaltına alındı.
 

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen 5 şüpheli, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi ve 'Nitelikli dolandırıcılık' yapmak suçundan adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10