“AKİM’e ulaşmak çok kolay”

AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Halkla İlişkiler Başkanı Sadık Baş, AK Parti İletişim Merkezi (AKİM) aracılığıyla vatandaşların tüm dilek, şikayet, öneri, talep ve eleştiril

Çerkezköy 31.01.2013 19:44:00 0
“AKİM’e ulaşmak çok kolay”

 Çerkezköy Haber - Tekirdağ Ak Parti İl Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Sadık Baş, Çerkezköy’de AKİM ile ilgili basın açıklaması yaptı. 

 

TOPLANTI DÜZENLENDİ

AK Parti İlçe Başkanlığında dün saat 14.00’da düzenlenen toplantıya Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve yönetim kurulu üyeleri de katılırken, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Halkla İlişkiler Başkanı Sadık Baş, AK Parti İletişim Merkezi (AKİM) hakkında bilgi verdi.
 

“TEK TEK GERİ DÖNÜŞ YAPILIYOR”

AKİM’in tüm vatandaşların her türlü şikayet, talep, öneri ve isteklerini siyasi taraf gözetmeksizin dinleyen ve her birine ilgili birimlerce cevap verilmesini sağlayan iletişim kaynağı olduğunu belirten Baş “Siyasal iletişimde vatandaş ve parti arasındaki ilişkilerde bir devrim niteliğinde olan AKİM’i her bir vatandaşımız en ufak sıkıntısında mutlaka kullanmalıdır. AKİM’e ulaştırılan her türlü talep Genel Merkezimizde oluşturulan ilgili birimimizce değerlendirildikten sonra konuyla ilgili uzman birimlere aktarılıp daha sonra mutlaka talep sahibine geri dönüş yapılmak sureti ile cevaplanmaktadır. Siyasal bir benzeri olmayan AKİM’in en büyük özelliği her bir talepte vatandaşımıza tet tek geri dönülmesidir. Böylece partimiz vatandaşlarımızın taraflı tarafsız sadece vatandaş olma kriterlerine dayanarak ve her bir vatandaşımızın eşit haklara sahip olduğunun bilincinde hareket ederek sorunlarına olumlu veya olumsuz mutlaka geri dönüş yapılmakta ve önündeki bütün bürokratik engeller kaldırılmaktadır” dedi.
 

AKİM’E ULAŞMAK ÇOK KOLAY

AKİM’in ödüllü bir halkla ilişkiler uygulaması olduğunu belirten Baş “2004 yılında kurulan AKİM sistemi Altın pusula ödülünü alarak devrim niteliğinde bir siyasi proje olduğunu kanıtlamıştır. AKİM’e ulaşmak çok kolaydır. Sıkıntısı olan vatandaşlarımız internet, telefon, faks, mektup ve kişisel başvuru ile ulaşabilir ve sorunlarını çok kolay ilgili mercilere bildirebilecekler” dedi.
 

NEDEN KURULDUĞUNU ANLATTI

“Neden AKİM?” sorusuna da cevap veren Baş “Türkiye’de siyasi partiler, ağırlıklı olarak seçim dönemlerinde toplumla yoğun iletişim kurmaktadır. Seçmenlerin herhangi bir gerekçeyle siyasi partilere rahatça ulaşması için parti teşkilat mensupları ile kişisel tanışıklığının bulunmasının yararlı olduğu kanaati yaygındır. Bu kanaat, vatandaşlar arasında ayrımcılık yapıldığı düşüncesine sebep olmaktadır. Her iki durum da bir partinin halkla ilişkileri açısından yanlıştır ve seçmen sadakatini zayıflatmaktadır. Bu sakıncaları ortadan kaldırmak amacıyla, parti ve mensuplarıyla doğrudan bir ilişkisi olmasa da ‘bütün’ vatandaşların her istedikleri zaman partiye ve hükümete yönelik dilek, şikayet, talep veya önerilerini iletebilecekleri bir kanal olarak AKİM kurulmuştur” diye konuştu.
 

NASIL ULAŞACAKLAR?”

AKİM’e nasıl ulaşılacağı konusunda da bilgi veren Baş “www.akparti.org.tr/akim adresinden başvuru formu butonu aracılığı ile müracaatları sisteme kaydedebilmekti ve kaydedilen müracaatlar ile ilgili AKİM görevlisi tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmakta ve müracaat sahibine dönülerek bilgi verilmektedir. AKİM 444-25-44 numaralı telefondan Türkiye’nin tüm illerinden ve yurt dışından aranabilmektedir. Kişisel başvuruyu ile parti teşkilatlarımıza şahsen müracaat eden vatandaşlarımızın, AKİM Halkla İlişkiler görevlileri tarafından kabul edilmekte ve müracaatları aynı şekilde sisteme kaydedilerek en kısa sürede çözüme kavuşturulmaktadır” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10