Çerkezköy’den 2 kişi 57. Alay’a katılacak

57. Alay Yürüyüş Komitesi, bu yıl üçüncüsünü düzenleyecekleri etkinlikle 14 Mart tarihinde şehitleriyle kucaklaşmak üzere Tekirdağ’dan yola çıkacak. Komite Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, d

Çerkezköy 31.01.2013 19:45:00 0
Çerkezköy’den 2 kişi 57. Alay’a katılacak

 Çerkezköy Haber - 57. Yürüyüş Alayı Komite Başkanı Hikmet Selim Yılmaz dün saat 17.30’da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i makamında ziyaret etti.

 

14 MART’TA YOLA ÇIKIYORUZ

Çanakkale savaşlarının gerçekleştiği, tarihi Gelibolu Milli Parkı’nda 2005 yılından beri alan çalışmaları yaptığını söyleyen Hikmet Selim Yılmaz, “Her yıl 14 Mart’ta Tekirdağ Valiliği önünden hareket ederek 5 günlük yürüyüşün ardından Çanakkale’ye varıyoruz. Burada 57. Yürüyüş Alayı olarak 18 Mart tarihinde düzenlenen resmi Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliklerine katılıyoruz” dedi.
 

HER İLÇEDEN 2 KİŞİ KATILACAK

57. Alay’ın Tekirdağ’da 19. Fırka Komutanı Mustafa Kemal tarafından kurulan bir Alay olduğunu belirten Yılmaz, “Bu zamana dek 57. Alayımızı temsilen Çanakkale’ye yaptığımız yürüyüşler hep Tekirdağ merkezli organize edildi. Biz bu yıl farklı bir uygulama yapmak istedik. 57 kişilik ekibin 20’sini Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri arasından belirleyeceğiz. 11 ilçemizden de 2’şer kişiyi ekibimize alacağız. Geri kalan 15 kişiyi de Tekirdağ Merkez’den seçeceğiz” dedi ve Başkan Ali Ertem’den yürüyüşe Çerkezköy’den katılacak 2 kişiyi belirlemesini istedi.
 

57. ALAY SANCAĞINI 100. YILDA TÜRKİYE’YE GETİRMEK İSTİYORUZ

Amaçlarının 57. Alayı yalnızca Tekirdağ Merkez’de değil Tekirdağ’ın bütün ilçelerinde tanıtmak olduğunu söyleyen Yılmaz, “57. Alayımızın Sancağı şuanda Avustralya’da bir müzede bulunuyor. Hedefimiz Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünde sancağı Türkiye’ye getirmektir” dedi. 3 televizyon kanalının 57. Alay ile ilgili belgesel çekmek istediğini söyleyen Selim Yılmaz, “Çekilecek olan belgeselde ilçelerimizin de isminin geçmesini, 57. Alay’ın tüm Tekirdağ ve ilçelerine mal edilmesini istiyoruz” diye konuştu.
 

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de 57. Alay’ın Çanakkale Savaşı’nın kaderini belirleyen alay olduğunu belirterek, “Belediye olarak bu tür etkinliklerde her zaman yer alıyoruz. Bu etkinlikte de elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi. Hikmet Selim Yılmaz’ın Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e yaptığı ziyarette 57. Alay Yürüyüş Komitesi üyeleri Levent Yavuz ve İsa Demirel ile Çerkezköylü gönüllü yürüyüşçüler Ercan Yılmaz ve Abdullah Furkan Güldeşir de yer aldı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10