İl Trafik Komisyonu, meclis kararını onayladı

Mavi Minibüsler ile ilgili Çerkezköy Belediye Meclisi tarafından alınan kararın İl Trafik Komisyonunca onaylandığını söyleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, minibüslerin kapasitesinin 25+1’e çıkarıla

Çerkezköy 31.01.2013 19:45:00 0
İl Trafik Komisyonu, meclis kararını onayladı

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, ilçede faaliyet gösteren Mavi Minibüslerle ilgili İl Trafik Komisyonu’ndan beklenen kararın çıktığını ifade etti.

 

KAPASİTE 25+1 OLACAK

Dün saat 14.30’da makamında konuyla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, ilçede faaliyet gösteren mavi minibüsler ile ilgili alınan meclis kararının, 22 Ocak Salı günü İl Trafik Komisyonu tarafından onaylandığını belirtti. Alınan karara göre şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüslerde turkuaz renginin kullanılacağını söyleyen Ali Ertem, “Yeni Mavi Minibüsler engelli vatandaşların rahatça inip binebileceği şekilde dizayn edilecek. Yolcu kapasitesi 25+1 olacak. Böylece ayakta yolcu taşınmasının da önüne geçilecek” diye konuştu.
 

KOLTUK BAŞINA 50 TL ÖDEYECEKLER

Mavi Minibüs sahiplerinin kapasite artışı kapsamında koltuk başına belediyeye 50 TL ödeyeceğini söyleyen Ali Ertem, hattın devri halinde de Belediye'ye 10 bin TL'nin iki eşit taksit halinde ödeneceğini kaydetti.
 

ARAÇ SAYISI 55 OLACAK

Çerkezköy’de ulaşım adına herhangi bir sıkıntının olmadığını belirten Başkan Ali Ertem, “Araç sayısında herhangi bir artış olmayacak. Araç sayısı yine 55 olacak” dedi. Fevzipaşa Mahallesi sakinlerinin geçtiğimiz günlerde minibüs güzergahları konusunda şikayetlerinin olduğunu anımsatan Ali Ertem, “Bir önceki meclis toplantısında konuyu gündemimize aldık ve aldığımız karar ile vatandaşların güzergah konusundaki sıkıntısına çözüm bulduk” dedi.
 

KARARLARI UKM ALACAK

Mavi minibüsler ile ilgili alınması gereken kararların 2014 Mart ayındaki yerel seçimlere kadar Çerkezköy Belediyesi tarafından alınmaya devam edeceğini belirten Başkan Ertem, “Seçimlerden sonra ise mavi minibüsler ile ilgili alınacak kararlar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulacak UKM (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) tarafından alınacak” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10