Kadın Farkındalık Projesi: Mutlu Kadın Evi

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi tarafından Selçuk Köyü’nde yürütülecek olan Kadın Farkındalık Projesi: Mutlu Kadın Evi köy dÃ

Tekirdağ 1.02.2013 19:28:00 0
Kadın Farkındalık Projesi: Mutlu Kadın Evi

 ÇOK HEYECANLIYIZ

Toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cevdet Soyak ve eşi Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Arzu Soyak, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Necmettin Köşkeroğlu ve Proje Ekibi katıldı. Toplantıya Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Necmettin Köşkeroğlu’nun konuşması ile başlandı.  Köşkeroğlu “Kırsal alanda Kadın Çalıştayı ile başladığımız çalışmalarımıza, Müdürlüğümüze Sosyolog atanması ile projemiz geliştirilmiştir. Bakanlığımız bölge çalıştaylarından hareketle Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Ulusal Eylem Planı hazırlamıştır. Hazırlanmış olan ulusal eylem planı ile projemiz örtüşmektedir. Bu konuda hem bizler, hem de kadın çiftçilerimiz çok heyecanlıyız” dedi.
 

KADINLARIN EĞİTİMİNİN ÖNEMİ

Sosyolog Deniz Sarı, proje sunumunu gerçekleştirdi. Projenin konusu, amacı, kapsamı ve faaliyetleri anlatıldı. Proje ekibinde yer alan Tarım Danışmanı Elif Kafkas Özkaya, Veteriner Hekim Özlem Işık, Avukat Eda Durgut, Peyzaj Mimarı Özlem Koç, Gıda Mühendisi Kamil Yaman tanıtıldı. Köy sakini Emekli Öğretmen Ercan Duygu “Bir erkeği yetiştirseniz bir bireyi bir kadını yetiştirseniz toplumu yetiştirişiniz” diyerek kadın eğitiminin önemini vurguladı. Köyünde böyle bir proje yürütülecek olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.
 

ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cevdet Soyak, “Projenin içeriği adeta hayat okulu gibi olmuş. Bu proje ile kadınlarımızın yaşantısında farkındalık oluşacağına inanıyorum. Daha önce yaptığımız eğitimler erkeklere yönelik idi. Kadınlara yönelik yapılan eğitim ile on kat daha fazla etkili oluşacağına inanmaktayım. Kadınlarımız toplumun temel taşıdır. Köylerimizde yaşayan kadınlarımızın ise yükleri daha da ağırdır. Bu proje ile kadınlarımızın farkındalıkları arttırılarak daha bilinçli anne, eş, çiftçi olacaklar ve yörenin kalkınmasına çok önemli katkı sağlayacaktır” dedi.
 

UÇURUM KAPANACAK

Toplantıya katılan kadınlar ile tek tek tanışıldı. Kadınlar proje ile ilgi fikirlerini belirttiler. Kadın çiftçi Melahat Irmak “İki çocuk annesiyim. Bir kızım Finans Uzmanı bir oğlum ise Yazılım Mühendisi, ben ise ilkokul mezunuyum. Çocuklarımızla aramızda uçurum bulunmaktadır. Bilgi eksikliğimiz çok fazla. Bu tarz projeler ile bu uçurumun kapanacağına inanmaktayım” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10