Ertan Aşut yeniden başkan

Türkiye Kızılay Derneği Çerkezköy Şubesi Olağan Genel Kurulu önceki gün yapıldı. Mevcut Başkan Ertan Aşut’un tek listesi ile gidilen seçimlerde Ertan Aşut yeniden başkanlığa seçilirken, yeni

Çerkezköy 3.02.2013 17:20:00 0
Ertan Aşut yeniden başkan

 Çerkezköy Haber - Kızılay Derneği Çerkezköy Şubesi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı, önceki gün saat 19.00’da Çerkezköy Belediyesi’nin en üst katında bulunan dernek merkezinde yapıldı.

 
DİVAN BAŞKANLIĞINA ZÜMBÜL SEÇİLDİ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda Divan Kurulu Başkanlığı’na Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül seçilirken, Başkan Yardımcılıklarına Kadir Bağcı ve Çerkezköy Belediyesi Meclis Üyesi Vehbi Demirtaş, Katip Üyeliğe de Hediye Aybaş seçildi.
 

144 YILLIK GEÇMİŞİMİZ VAR

Toplantıda konuşan Kızılay Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut,  Kızılay’ın 144 yıllık bir geçmişi olduğunu belirterek “Kızılay olarak hiçbir çıkar düşünmeden doğal afetler de yardım işlerini yürütüyoruz” dedi. Çerkezköy’de Kızılay Derneği tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili de konuşan Aşut, her yıl Ramazan Ayı’nda Kipa Alışveriş Merkezi’nde yardım stantları kurduklarını ve bu stantlarda 3 yılda toplam 616 kişinin bağışta bulunduğunu ifade etti. İlk 2 yıl ilçedeki ihtiyaç sahibi 688 aileye kavurma dağıttıklarını belirten Aşut, 2012 yılında ise kavurmalarımızı Somali’ye gönderdiklerini söyledi. Sel felaketinde mağdur olan 120 aileye gıda, battaniye ve temizlik malzemesi yardımında bulunduklarını ifade eden Dernek Başkanı Ertan Aşut, İstasyon Mahallesi’nde bulunan binalarında da tadilat çalışması yaptırarak oradaki dükkanı PTT’ye kiraya verdiklerini belirtti.
 

GURURUNU YAŞIYORUZ

Ayda en az 1 kere kan bağışı aracını getirterek belediye meydanında kan bağışı topladıklarını söyleyen Aşut, “İlçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara üyelerin desteğiyle el uzatmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.   
 

FAALİYET RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantı Kızılay Çerkezköy Şubesi üyelerinden Güler Kaynarcalıdan tarafından 2010, 2011 ve 2012 yılı faaliyet raporlarının okunması ile devam etti. Kızılay Çerkezköy Şubesi’nin 2010 yılı toplam gelirinin 19 bin 424,94 TL, toplam giderinin ise 10 bin 743,06 TL, 2011 yılı toplam gelirinin 16 bin 988,07 TL, toplam giderinin ise 12 bin 448,22 TL, 2012 yılı toplam gelirinin 19 bin 101,06 TL, toplam giderinin ise 38 bin 365,07 TL olduğu ve Kızılay Çerkezköy Şubesi’nin 2013 yılına toplam 72 bin 243,23 TL devrettiği belirtildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından derneğin 3 yıllık faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi. 
 

DENETLEME KURULU RAPORU KABUL EDİLDİ

Toplantıda daha sonra Denetleme Kurulu faaliyet raporu görüşüldü. Derneğin 26 Aralık 2011’de Genel Merkez Müfettişleri tarafından denetlendiğini söyleyen Kızılay Çerkezköy Şubesi Denetçisi Ahmet Oruç, banka hesapları ve Şube kasasının kontrol edildiğini, bankadan paraların çift imza ile çekildiğini, şube kasasında para bulundurulmadığını, ödemelerin genel merkezin emirleri doğrultusunda yapıldığını ifade etti. Kızılay Derneği Çerkezköy Şubesi’nin 2010, 2011, 2012 Denetleme Raporları da oy birliği ile kabul edildi.
 

MAHALLE GÖNÜLLÜLERİ OLUŞTURULACAK

Denetleme Kurulu raporunun görüşülerek karara bağlanmasının ardından söz alan Dernek Başkanı Ertan Aşut, Kızılay Çerkezköy Şubesi’nin 2013 eylem planı ile ilgili bilgiler verdi. Kan bağışı kampanyalarının düzenli bir şekilde devam edeceğini belirten Aşut, Kızılay faaliyetlerinin de, çeşitli etkinliklerle halka tanıtılacağını ifade etti. Doğal afet risklerine karşı gerekli tedbirlerin alınacağını söyleyen Aşut, Kızılay mahalle gönüllüleri oluşturma çalışmalarının da devam edeceğini belirtti. Yapılan bilgilendirmenin ardından derneğin 2013 eylem planı da üyeler tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 

TAHMİNİ BÜTÇE KABUL EDİLDİ

2013 eylem planının karara bağlanmasının ardından 3 yıllık tahmini bütçenin görüşülmesine geçildi. 2013 yılı bütçesi tahmini bütçesi 21 bin 200 TL, 2014 bütçesi tahmin bütçesi 24 bin 300 ve 2015 yılı tahmini bütçesi de 26 bin 900 TL olarak oy birliği ile kabul edildi.
 

YARDIMA HIZIR GİBİ YETİŞİYOR

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan Vehbi Demirtaş, “Kızılay Derneği Çerkezköy Şubesi’nin ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına hızır gibi yetiştiğine çok kez şahit oldum. Kızılay’ın desteklerinin bundan sonra da aynı şekilde devam etmesini temenni ediyorum” dedi. 2 kardeş kuruluş olan Kızılay ve Türk Hava Kurumu’nun aynı çatı altında faaliyet gösterdiğini ifade eden Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül ise bu illerin fedakarlık istediğini ve gönül işi olduğunu belirtti.  
 

AŞUT GÜVEN TAZELEDİ

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Ertan Aşut’un tek listesi ile gidilen seçimlerde Aşut güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Kızılay’ın yeni yönetiminde Nedim Yılancı, Güler Kaynarcalıdan, Bekdaş Pektaş, İmdat Özgör, Zeki Yaman ve Fikri Güler yer aldı. Yedek yönetim kurulu üyeliğine de Ahmet Fatih Karagöz, Ahmet Avcı, Vehpi Akay, Cevdet Aykaç, Hediye Aybaş, Umut Aktuğ ve Abdullah Erol seçildi. Şube Denetçiliğine ise Ahmet Oruç seçildi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10