İkinci etap eğitimler Mart’ta başlayacak

Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, Çerkezköy’deki din görevlilerine yönelik düzenlenen Yüz Yüze Vaaz Eğitimi programının 1. etabının tamamlandığını belirterek “Merkezi vaaz uygulamas

Çerkezköy 4.02.2013 19:49:00 0
İkinci etap eğitimler Mart’ta başlayacak

 Çerkezköy Haber – Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, Yüz Yüze Eğitim programı ve hac kayıtları ile ilgili bilgi verdi.

 

İLK ETAP TAMAMLANDI

Yüz Yüze Vaaz Eğitimi programının 1. Etabının tamamlandığını belirten Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, 1. etapta 25 din görevlisine Yüz Yüze Vaaz Eğitimi verdiklerini söyledi. 2. etap eğitim programının 4 Mart Pazartesi günü başlayacağını ve 3 hafta süreceğini ifade eden Şahin, ilk 2 hafta teorik bilgilerin verileceğini, son hafta ise uygulamalı vaaz seminerleri ile programın tamamlanacağını söyledi.  
 

YÜZ YÜZE VAAZIN ETKİSİ DAHA GÜÇLÜ

Yüz Yüze eğitim programı ile din görevlilerinin, camilerde cemaat ile yüz yüze vaaz becerisinin güçlendirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Şahin, programın bir diğer amacının ise merkezi sistem vaaz uygulamasını kaldırmak olduğunu ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hizmet politikasının bu doğrultuda olduğunu söyleyen Şahin, “Uygulamalarda yüz yüze vaazın etkisinin daha güçlü olduğu tespit edilmiştir” dedi.
 

HAC KAYITLARI BAŞLADI

Hac kayıtlarının da 4 Şubat’ta başladığını söyleyen Şahin, “Kayıtlar 22 Şubat Cuma gününe kadar devam edecek. Kayıtların sona ermesinin ardından tüm Türkiye’de il bazında kuralar çekilecek. Kura sonucu hangi Hacı adaylarının kutsal topraklara gidebileceği belirlenecek” dedi. 
 

OTOMATİK OLARAK YENİLENECEK

“2012 yılında ve daha önceki yıllarda Hac ibadeti için kayıt yaptıran Hacı adaylarının ikinci kez kayıt yaptırmalarına gerek yok” diyen Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, daha önce kayıt yaptıran hacı adaylarının kayıtlarının otomatik olarak yenileneceğini söyledi.
 

İNTERNETTEN DE KAYIT YAPILABİLİYOR

İlk kez kayıt yaptıracak Hacı adaylarının ilgili banka hesaplarına 15 TL kayıt ücreti yatırdığına dair banka dekontu ve kimlik fotokopisi ile başvurabileceğini belirten Müftü Şahin, dileyenlerin aynı işlemleri internetten de yapabileceğini ifade etti. Şahin, Hac kayıtlarında şehit ailelerine ve gazi yakınlarına öncelik tanındığını belirtti.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10