Karaağaç Belediye Meclisi toplandı

Karaağaç Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nın ilk oturumu dün saat 10.00’da Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görü?

Çerkezköy 5.02.2013 19:37:00 0
Karaağaç Belediye Meclisi toplandı

 Çerkezköy Haber - Karaağaç Belediyesi, Şubat Ayı Belediye Meclis Toplantısının ilk oturumu dün saat 10.00’da Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında gerçekleştirildi.  

 

ÖNERGE GÜNDEME EKLENDİ

Tüm meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantı saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Meclis üyeleri Ensar Şimşek ve Ercan Çelik tarafından verilen Belediyenin ihtiyacı olan mezarlık alanı için imar planındaki park ve rekreasyon alanı olarak belirtilen 141 ada ile defacto fabrikası arasında kalan alanın ağaçlandırma alanına dönüştürülmesi talebine ilişkin önergesi oy birliği ile gündeme eklendi.  

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Meclis toplantısının ilk gündem maddesinde Trakya Bölgesi Doğalgaz Dağıtım A.Ş ile Belediye arasında yapılacak Üst Yapım Onarım Protokolü için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından 110 hektar alana ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar planları ve 110 hektar alana ait 1/1000 ölçekli imar planlarının uygulanması konusunun görüşülmesine geçilirken, ilgili gündem maddeleri de oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.  

 

KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ TALEBİ GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de belde sınırları içersindeki Kamu Kurum ve Kuruluşlarının talebi görüşüldü. Atatürk İlköğretim Okulu’nun tuvaletlerinin yenilenmesi, bahçe duvarlarının yapımı, okul bahçesine kilit taş döşenmesi, bahçe içinde spor alanlarının yapılması, su tesisat ve su depolarının bakımı ve yenilenmesi, konferans salonunun düzenlenmesi, elektrik sayacının akıllı sayaca çevrilmesi, Karaağaç İlköğretim Okulu’nun Tekirdağ İl Birinciliği yarışmalarında ulaşım sorunun giderilmesi, Karaağaç Atatürk İlkokulu’nun elektrik prizlerinin ve kompanzasyon sisteminin bakım onarımı, engelli merdivenlerinin onarımı, kazan dairesi girişindeki perde duvarının bakım onarımı, çok amaçlı salonun düzenlenmesi, ihata duvarının üzerindeki demirlerin sağlamlaştırılması, yangın çıkışında demir kapı yaptırılması ve kazan dairesi girişindeki demir kapının onarımı, idari odalara perde yaptırılması ile Veysel Karani Cami Yaptırma Derneği’nin 25 sıra talebi, yapılan görüşmenin ardından oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.  

 

KATILIM PAYI BELİRLENDİ

İlgili taleplerin görüşülmesinin ardından Belediye Başkanı ve Meclis üyelerinin gezi harçları görüşüldü. KAYADER’in Hollanda ve Almanya’da düzenleyeceği seminerin gezi harçları konusu görüşülerek oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde görüşülen Karaağaç Islah Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığının katılım payı da 16 bin 500 TL olarak oy birliği ile karara bağlandı.  

 

SATIŞ TALEPLERİ ENCÜMENE GÖNDERİLDİ

Meclis toplantısı 434 ada 38 parsel, 659 ada 9 parsel, 728 ada 12 parsel ve 726 ada 9 parseldeki belediye hisselerinin talep sahiplerine satışının görüşülmesi ile devam ederken, satış talepleri oy birliği ile encümene gönderildi. Meclis toplantısının son gündem maddesinde de Islah Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili 1/5000 revizyon imar planı ve 1/1000 uygulama imar planı görüşüldü. Şehir planlayıcısı Metin Öztürk konuyla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantının ilk oturumu sona erdi. Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu Cuma günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek.  

 

Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10