Otopark projesi ihaleye çıkacak

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı kahve ziyaretlerini sürdürüyor. AK Parti heyeti önceki gün de Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Soylu Kıraathanesi’nde düzenlenen toplantıda vatandaşlarla bir araya gel

Çerkezköy 6.02.2013 22:29:00 0
Otopark projesi ihaleye çıkacak

 YANLIŞ PARKLAŞMAYA ÇÖZÜM

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli ve partililer vatandaşların sıkıntı ve taleplerini dinledi. sadece seçim zamanlarında değil her zaman kahve ziyaretleri yaptıklarını belirten Ak Parti İlçe Başkanı Alaattin Demirbağ “Sizleri dinlemeye, varsa şikâyetlerinizi, sorunlarınızı, dertlerinizi çözmeye geldik” dedi.  

 

HAMAM İSTEDİ

Vatandaşlardan bazıları Çerkezköy’deki park sorununa dikkat çekerken, bir vatandaş da ilçeye hamam istediklerini belirterek “Dışarıdan gelen insanlar oluyor. Temizlenmek manasında sıkıntı yaşıyorlar. Yağmur yağdığında bir yoldan karşıdan karşıya geçemiyoruz ayaklarımız sular içinde kalıyor. Rögar kapakları yetersiz” dedi.  

 

ARTIK HİÇ BİR SIKINTIMIZ KALMADI

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nin Çerkezköy’ün en eski mahallelerinden biri olduğunu ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Bu mahalle ile ilgili çoğu problemi çözdük. Atık hiçbir sıkıntımız kalmadı” dedi. Çerkezköy’de önceden hamam olduğunu ve çalışmadığı için kapatıldığını anımsatan Ertem “Müşteri potansiyeli az olduğu için kimse yanaşmıyor. Suyu bedava verdim. Yeni yer verdim. İhaleye çıkardık ama kimse girmedi” diye konuştu.  

 

BİZ DE ŞİKAYETÇİYİZ

Park sorunu ile ilgili de konuşan Ertem “Daha fazla sorunlar bekliyorduk. Demek ki görevimizi iyi bir şekilde yapıyormuşuz. Bizden önce sorunlar vardı. Şimdi sorunlar o kadar kalmadı. Şu an da tek tük sıkıntılar var. Onları da en yakın zamanda çözeceğiz. Park konusunda biz de şikâyetçiğiz. Göreve geldiğimiz 2004 yılından beri araç sayısı 2 katına çıktı. Göç alıyoruz, nüfusumuz artıyor. Bu sorunu sadece düzenlemelerle çözemeyiz. Bu konuda vatandaşlarımızın da duyarlı olması lazım” ifadesini kullandı. Yanlış park sorununun İlçe Trafik’in konusu olduğunu söyleyen Ertem “Ama vatandaşlarımız bu konuda yardımcı olmasa hiçbir şekilde çözüm sağlayamayız” dedi.  

 

PROJEMİZ HAZIR, İHALEYE ÇIKACAĞIZ

Otopark yapılarak bu sorunun çözülmesi önerisi üzerine de konuşan Ertem, şuanda oto park yapacak alan olmadığını ifade ederek “Böyle bir projemiz vardı. Vize Giyim’in yanındaki alana park yapılmasını istedik. Ama idari mahkeme yürütmeyi durdurdu. Biz yine de projemizi hazırladık. İhalesini en yakın zamanda yapacağız. Üzerine düşüp sorunu çözeceğiz. Olmazsa ücretli park sistemini kullanarak park eden vatandaşlarımızdan park süresi boyunca makul bir fiyat alabiliriz. Aldığımız bu parayla görevli olan arkadaşlarımızın maaşlarını karşılar, yanlış park edilmesini de önlemiş olabiliriz” dedi.

 

ŞEHİR KURALLARINA UYMALIYIZ

Çerkezköy’ün Trakya’nın en gözde ilçelerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Ali Ertem “Çerkezköy şuanda sadece Tekirdağ’ın değil Trakya’nın da en gözde ilçeleri arasında. Bizler elimizden geleni yaptık. Alt yapı çalışmalarının çoğunu tamamladık. Doğalgaz, su, elektrik, mobese ve telefon gibi birçok alt yapı sistemini başarıyla yaptık. Görevde olduğumuz 9 yıl boyunca Çerkezköy’de çok şey değişti. Önceden sadece 2 tane ışıklı kavşak sistemi varken şimdi 15 tane ışıklı kavşağımız var. Artık şehir hayatı kurallarına uymamız lazım” dedi.  

 

TEK ELDEN YÖNETİM

 Büyükşehir’in ne getirip ne götüreceği sorusu üzerine de açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “İki şekilde çok şey kazancağız. İlk olarak psikolojik bir rahatlama sağlanacak. Vilayetten büyük şehir oluyoruz, adı üzerinde büyüyoruz. En önemli getirsi de tek elden yönetim olacak. Önceden Kapaklı, Kızılpınar, Veliköy, Karaağaç, Çerkezköy olmak üzere beş belediye, beş ayrı yönetim vardı. Hepsi farklı anlayışla çalışıyordu. En önemlisi imar konusunda sıkıntı oluyordu. Bir belediye altı kata kadar imar verirken diğer belediye sekiz kata kadar imar veriyordu. Şimdi bunlar tek elden yönetilecek. Bizler imar konusunda çok titiz davrandık. Çerkezköy’deki bütün binalar tam bir estetik içerisinde. Hepsini bir nizam şeklinde görürüsünüz” diye konuştu.  

 

KASAMIZA BİR KURUŞ PARA GİRMİYORDU

Tek belediyeden yöneltilmenin büyük bir tasarruf sağlayacağını da belirten Ertem “Maddi olarak çok büyük kazanç sağlayacağız. Şuan Çerkezköy’de bulunan işletmelerin, fabrikalardan hiçbir şekilde bir gelir elde edemiyoruz. Büyük şehir olmadığımızdan, bu gelirler en yakın büyük şehre aktarılıyordu. Bizim kasamıza bir kuruş dahi para girmiyordu. Emeğini, sakıntılarını biz çekiyorduk geliri başka belediyeler alıyordu. Şimdi 2014 Martından sonra bu gelirler yüzde altısı bize kalacak. 200 milyon TL kendi kasamıza girecek. Bu parayla hastanemizi, alt yapımızı, okullarımızı güçlendireceğiz. Daha güzel, verimli hizmet sağlayacağız. 2012 yılında tam 19 milyon TL yatırım yaptık. Şimdi ne yatırım yaptıysak bunların kat kat fazlasını yapacağız” şeklinde konuştu.  

 

Haber / Ahmet Mutlu YILDIZ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10