Tekirdağ Meclisi toplandı

Tekirdağ Belediyesi Meclisi’nin Şubat Ayı Olağan Toplantısı önceki gün Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç Başkanlığından Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.

Tekirdağ 7.02.2013 20:32:00 0
Tekirdağ Meclisi toplandı

 ARTIK ALINMAYACAK

6360 Sayılı 13 ilin Büyükşehir olması ile ilgili kanun çerçevesinde, yol katılım paylarının alınması kararının belediye meclislerine bırakılmasının ardından, Tekirdağ Belediye Meclisi oy birliği ile kanunun yürürlüğü girdiği tarih olan 06.12.2012 tarihinden itibaren alınmamasına karar verirken, karara göre, 06.12.2012 tarihine kadar tarh işlemleri gerçekleştirilen ve tahakkuk aşamasına gelen paylar kanunen alınacağı, 06.12.2012 tarihten itibaren de yeni dönemde alınmayacağı belirtildi. 
 

ÖNÜMÜZE SAYIŞTAY RAPORU GELDİ

Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, “Göreve geldiğimizde bu konu ile ilgili Sayıştay Raporu önümüze geldi. Ve Sayıştay Raporu doğrultusunda biz bu katılım paylarını kanunen almak zorundaydık. Ancak yeni yasa ile birlikte artık yol katılım paylarının alınıp alınmaması kararı belediye meclislerine bırakıldı. Biz de meclisimizde bu konuyu görüştük ve oy birliği ile bundan sonra alınmamasına karar verdik. Ancak kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar işlemleri gerçekleştirilmiş ve tahakkuk aşamasına gelmiş katılım paylarını kanunen almak durumundayız” diye konuştu.
 

FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU KURULDU

Meclis toplantısında Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kurulması görüşülürken, Komisyon Üyeliklerine Müzeyyen Gürkan, Meral Özdemir, Levent Gündoğdu, Neşat Erdoğan ve Nilüfer Durmaz oy birliği ile seçildi. Birimlerden gelen evraklar görüşülüp karara bağlanırken, bazı evraklarda görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10