İş sağlığı ve güvenliği masaya yatırıldı

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tekirdağ 7.02.2013 20:32:00 0
İş sağlığı ve güvenliği masaya yatırıldı

 YENİLİKLER VE YAPILMASI GEREKENLER

Önceki gün düzenlenen toplantıya Meclis Başkanı Mustafa Özden, Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, çok sayıda Yönetim Kurulu Üyesi ve Meclis Üyeleri katıldı. Gerçekleşen toplantıda İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu ile gelen yenilikler ve yapılması gerekilenler masaya yatırılarak bilgilendirme yapıldı.
 

SAĞLIK PERSONELİ GÖREVLENDİRİLMELİ

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 30 Haziran 2012 tarihli ve 28339 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsatan yetkililer söz konusu Kanunun 62'ncı maddesine göre ve yürürlük maddesinde belirtilen süreler dikkate alınarak, Kanun kapsamında yer alan işyerlerinin tamamında en az bir iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli görevlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Yetkililer, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri olarak adlandırılan bu üç iş sağlığı ve güvenliği (İSG) profesyonelinin işyerlerinde görevlendirilmesi yükümlülüğünün işverenlerce yerine getirilip getirilmediğinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca takibinin ise Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtlarına dayalı olarak çalışan elektronik bir sistem marifetiyle yerine getirileceğini söyledi.
 

BAKANLIĞA BİLDİRİLMESİ GEREKİYOR

Yetkililer, sürecin devamında, her bir işyerinin “işyeri yetkilisi” olarak SGK’ya bildirilen çalışanlarının e-devlet şifrelerini almaları ve bahse konu elektronik sisteme isimlerine tanımlı olan şifreleriyle erişim sağlayarak, yetkilisi oldukları işyerinde görevlendirilen işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personelini elektronik ortamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bildirmeleri gerektiğini vurguladı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10