Kutsal topraklara dualarla uğurlandılar

Veliköy’den umreye gidecek olan vatandaşlar için Veliköy Merkez Camii önünde bir uğurlama töreni tertiplendi.

Çerkezköy 7.02.2013 20:36:00 0
Kutsal topraklara dualarla uğurlandılar

 PROGRAM DÜZENLENDİ

İslam’ın bireyi olan herkesin yürekten gitmek istediği kutsal topraklara Veliköy’den gidecek vatandaşlar için Veliköy Merkez Camii’nde program düzenlendi. Düzenlenen törene umreye gidecek vatandaşlar ve yakınlarının yanı sıra Veliköy Belediye Meclis Üyeleri, Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, Saray Müftüsü Bahri Şamat ve vatandaşlar katıldı.
 

“ALLAH NASİP EYLER “

Programda konuşan Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin umre yolculuğunun çok anlamlı ve kutsal bir yolculuk olduğunu belirterek “Allah umreye kavuşmayı nasip eylesin. Bu umre seferi ile birlikte Kabe ve Resullah’a hayran olan onu özleyen kardeşlerimizdir. Gidemeyen kardeşlerimize de Allah inşallah nasip eyler. Kazandıkları güzellikleri ömürlerinin sonuna kadar koruyabilmelerini Mevla nasip eylesin” dedi.
 

ÖNEMLİ BİR İBADET

Umrenin önemli bir ibadet olduğunu söyleyen Şahin, “Hac için isteyen herkesi gönderemiyoruz. Ama cenabı hak hac için de gitmek isteyenlere kolaylıklar nasip eylesin. Yolculuğuna hazırlanan o mübarek yerlere gidecek arkadaşları uğurlayacağız. Onların yolunu Allah açık etsin. Oraya varmalarını ve bizlere dua etmelerini istiyoruz ve umduklarını bulup, buldukları ile geri dönmelerini istiyoruz” diye konuştu.
 

KAFİLE BAŞKANI AHMET BAKSI

 Kafilenin Başkanlığına yapacak olan Veliköy Merkez Camii imamı Ahmet Baksı, “Yapacağımız ibadet ve ziyaret ile Peygamber efendimizin doğduğu, Kuran-ı Kerim’in indiği ve birçok peygamberlerin ayak bastığı yerleri göreceğiz” diyerek, umreye gidecek kafile hakkında bilgi verdi.
 

KAFİLEDE 48 KİŞİ VAR

Kafilenin ekonomik tip ve 1.grup olacağını belirten Baksı “20 günlük umre ziyaretinin ilk on gününü Medine’de, geri kalan on gününü ise Mekke’de geçireceğiz. Kafilede Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı, Yanıkağıl, Yeniçiftlik ve Veliköy’den toplam 48 kişi bulunuyor. Cuma günü sabah 09.00’da Tekirdağ Diyanet İşleri Başkanlığının göndereceği araçla İstanbul Atatürk Havalimanına hareket edeceğiz. Kafilemiz ise 28 Şubat tarihinde dönecek” diye konuştu.
 

BÜYÜK HEYECAN YAŞADILAR

Yakınlarını uğurlayanların gözleri dolarken, Umre'ye gidecekler de büyük heyecan içindeydi. Kafilede yer alanlar yakınlarına tek tek sarılıp helallik dilerken yakınları da Beytullah'a selam gönderdiler. Umre’ye gidecek olan 48 kişi, bugün saat 09.00’da Veliköy Merkez Camisinin önünden hareket edecek.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10